Aktywne Wpisy

PrzylepkaZniszczenia +643

źródło: temp_file5879768514148725702
Pobierz
Trzesidzida +285

źródło: temp_file200447398771560838
PobierzSkopiuj link
Skopiuj linkźródło: temp_file5879768514148725702
Pobierzźródło: temp_file200447398771560838
PobierzWykop.pl
Siema wykop, pytam o taką sprawę - czy i jeśli tak, to kiedy należy się w Polsce obawiać powrotu #obowiazkowecwiczeniawojskowe albo #pobor? Pamiętam jak po inbie w grudniu '22 zaczęły pojawiać się głosy że pobór wraca po wyborach w '23, takie posty dało się nie tylko wyczytać na wykopie ale usłyszeć też ogólnie w necie. Mamy początek '25 i pomimo że wojsko ma prawo według ustawy z '22 wzywać każdego z kategorią A na ćwiczenia wojskowe a przywrócić pobór można pewnie jednym głosowaniem, to jest względna cisza i spokój. A umówmy się że nastroje w Europie i na świecie ogólnie nie są za dobre, do tego jeśli Ukraina by padła albo zmieniłby się jakiś kurs na tej wojnie itd itp to plany pewnie by się pojawiły, pobór wrócił na Łotwie i zdaje się że w Chorwacji a coraz więcej o tym zaczyna się przebąkiwać i w Polsce i w Niemczech, jak się poczyta internety. Myślicie że uda się dotrwać w takim stanie jaki mamy teraz jeszcze z 2-3 lata spokoju? Wiem że to wróżenie z fusów i gdybanie, ale chciałbym poznać opinie innych osób w tym konkretnym temacie.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: heracinsky
źródło: temp_file5588043821087864432
Pobierz1) Miałem znajomego, bardzo nakręcał się polityką. Kiedy wybuchła inba na granicy Polsko - Białoruskiej w 2021 roku, prawie nie zlał się z gacie z podniecenia, że jeden fałszywy strzał i będzie obowiązkowy pobór. Mineły 4 lata blisko. Jakiś żołnierz zginął nawet, choć od noża imigranta. Polska stoi jak stała, nie zostałem wysłany w kamasze.
2) Na przełomie lutego i marca 2022 roku Putin postawił w stan gotowości
@mirko_anonim: jakiego "powrotu"? Na te ćwiczenia wzywają regularnie non stop.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
·
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi