Wpis z mikrobloga

#pc #laptopy #komputery
Mirki co sądzicie o poelasingowych/odnowionych czy outletowych komputerach/laptopach
Szukam 14 calowego laptopa, który nie będzie moim podstawowym komputerem. I stwierdziłem że totalnie szkoda mi hajsu na wydawanie 3-4k na nowy sprzęt. A lepiej wydać 2-2.5k na fajnego poleaisngowego czy odnowionego thinkpada albo coś tdgo typu. 14 cali w miarę lekki solidne i z baterią na dłużej niż 3h.
Da się tak fajnie jeszcze kupić? Parę lat temu dobre laptopy się udawało kupić. Jak z tym teraz?
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@magawek teraz już nie kupisz za 400zl pofirmowego e6400. Ceny zaczynają się od 800-1000 zł.

Covid wszystko wyssał. A nowe łapki to ścierwo, słabe zawiasy itp.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@kjungst wlasnie oto mi chodzi. Że jak patrzecna te laptopy za 3500-4000 to jakiś plastic fantastic.
Pytanie co kupię za 1700-2600?
Używam CAD pod schematy żeby otworzyć projekt etc. Ale to też nie codzienność to bardziej w biurze na mocniejszym kompie. Bardziej liczy się dla mnie fajny ekran, wydajność, płynność przy dużej liczbie zakładek, fajna ilość portów USB i USB c , czytnik pamięci, byc może nawet ethernet. I na pewno
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Gajwer2 właśnie to widziałem. I tak patrząc na opłacalność sprawy że tutaj dostaje za 3k mocny mobilny sprzęt. A za 2200 mam poleaisngowe. To realnie po co oszczędzać 800 zł co nie ? Szczególnie że to o 800 zł bedzie za rok już bardzo stare.
  • Odpowiedz