Aktywne Wpisy

szzzzzz +39
"By 2030, depression is projected to be the leading cause of disability and mortality globally. This is due to a combination of premature deaths and years lived with disabilities."
#antynatalizm #psychologia #depresja
#antynatalizm #psychologia #depresja

mickpl +169
Na początku był kwik deweloperów, potem fliperów, a teraz już nawet pośredniki na yt mówio, że no jest kiepsko.
Tylko dlaczego w takim razie, mimo ATH, braku sprzedaży i w zasadzie konsensusu, że kaplica - ceny stoją w miejscu XD
Wysuwałem taką teorię już dawno temu. Otóż nosacz zwyczajny ma taką charakterystykę, że zesra się, ale ceny nie spuści. Może dodawać, zdejmować, czekać 2 lata na konesera, no ale 20% niżej to nie,
Tylko dlaczego w takim razie, mimo ATH, braku sprzedaży i w zasadzie konsensusu, że kaplica - ceny stoją w miejscu XD
Wysuwałem taką teorię już dawno temu. Otóż nosacz zwyczajny ma taką charakterystykę, że zesra się, ale ceny nie spuści. Może dodawać, zdejmować, czekać 2 lata na konesera, no ale 20% niżej to nie,
1. Jaki darmowy program graficzny polecacie? Nie jestem grafikiem, czasami po prostu chciałbym przyciąć obrazek, jakiś napis wstawić. Canvy używam, ale potrzebuję też coś offline.
2. Program do montażu filmów. Zajmuje się tworzeniem rolek na IG, co robię na CapCut pro. Ale będę chciał tworzyć na cele własne filmy poziome na YouTube. Nic skomplikowanego, dwie ścieżki wideo, dwie dźwiękowe, jakiś napis. CapCut deskopt wystarczy? Czy inwestować w coś innego? Może coś darmowego wystarczy?
#macos #apple #montazfilmow #capcut #grafikakomputerowa
2. CapCut do takich zastosowań, jest jeszcze np. DaVinci Resolve ale to kombajn do prawdziwej pracy z wideo
Gimp xD, jak chcesz coś za free to polecam program KDE Krita.
Po co ci MacBook jak korzystasz z programów open source?
coś tam amatorsko na tym robiłem dawno temu ale jakoś DaVinci mi bardziej siadło no i za darmo, więc w uczciwej cenie.
Pobierz triala / pirata Premiere, sprawdź jak działa i nabądź licencję drogą kupna bądź nie.