Wynajmował ktoś może auto w Szkocji (Edynburg albo okolice) i ma może coś do polecenia albo wręcz przeciwnie, jakieś wypożyczalnie których należy unikać?
Raz z Europcar w Edi - ogólnie spoko, trochę sporo papierologii i na koniec upierdliwie gość oglądał auto chociaż mieliśmy full ubezpieczenie. (Koniec końców nic nie gadał ale chwilę się gapił i kręcił nosem)
Drugi raz z Enterprise w Newcastle - dużo bardziej lajtowo, mniej papierologii. Powiedzieli że dopóki samochód wróci na 4 kołach to nie ma problemu z brudem ani nic.
Ogólnie obydwa polecam. Obydwa były z lotniska. Przy
@RaVo: dopóki masz pełne ubezpieczenie nic ci nie grozi, korzystałem z sixt i enterprise - tyle że w Glasgow (obie wybrane w oparciu o oceny z googla). Jedyna wypożyczalnia na świecie, która chciała mnie zrobić w c---a to Hertz na Okęciu
@elperson: @Buntro To jeszcze dopytam jako, że nigdy nie wynajmowałem auta. Czy braliście jakieś dodatkowe ubezpieczenie na wynajowane auto? To enterprise rent-a-car wygląda spoko, maja domyślnie Damage Waiver, z tego co zrozumiałem jakby coś się wydarzyło to płacę do 1500 GBP. (+ na terenie Szkocji wystarczy karta debetowa)
#pytanie #szkocja #edynburg
Raz z Europcar w Edi - ogólnie spoko, trochę sporo papierologii i na koniec upierdliwie gość oglądał auto chociaż mieliśmy full ubezpieczenie. (Koniec końców nic nie gadał ale chwilę się gapił i kręcił nosem)
Drugi raz z Enterprise w Newcastle - dużo bardziej lajtowo, mniej papierologii. Powiedzieli że dopóki samochód wróci na 4 kołach to nie ma problemu z brudem ani nic.
Ogólnie obydwa polecam. Obydwa były z lotniska. Przy
W c---a walą strasznie.
Chcieli mnie naciąć na jakieś szkody.
https://www.discovercars.com/partners/greenmotion-1747