Aktywne Wpisy

lubie-sernik +12
Mirki, wróciłem dziś z #cypr i pierwszy raz od dawna tak bardzo cieszyłem się, że jestem już w domu — a byłem tam tylko tydzień.
Może po prostu to nie był mój klimat, może potrzebowałem czegoś innego, ale ten wyjazd dał mi trochę do myślenia przed tym, co zaraz przede mną.
Za niecały miesiąc lecę do #azja i serio nie wiem, jak będzie wyglądało moje życie tam na miejscu. Mam
Może po prostu to nie był mój klimat, może potrzebowałem czegoś innego, ale ten wyjazd dał mi trochę do myślenia przed tym, co zaraz przede mną.
Za niecały miesiąc lecę do #azja i serio nie wiem, jak będzie wyglądało moje życie tam na miejscu. Mam
źródło: 1000055027
Pobierz
#raportzpanstwasrodka to mnie zawsze bedzie bawic.... co trzeba miec w glowie albo czego nie miec, aby sie tak przerabiac....
źródło: magdalena
Pobierz

@ProDziekan69: jak zmniejszysz rate to bedziesz mogl wiecej odkladac. jak wiecej odlozysz to bedziesz mogl nadplacic. Czyli znow zmniejszyc rate. To sie same napedza :)
Ja bralem kredyt na 30 lat ale nigdy nie mialem zamiaru splacac go 30 lat :)
Tylko fakt jest taki ze troche na tym "tracisz" jesli chodzi o ogolne koszta kredytu. Tylko ze mi to nie
Masz cos na obrone swojej teorii? Bo ja moja stosuje i mam wyjebongo na rate i st00pki.
Oczywiscie ze sam na to nie wpadlem tylko popytalem madrzejszych. i sie oplacilo
BTW kultura nakazuje zawolac jak sie do kogos odnosisz.
@wikary: Miras jak 11 lat temu wpadlem na pomysla ze wezme hipoteczny to o kredycie wiedzialem nic. Nic poza tym ze trza spalcac i splace wiecej niz wzialem. Wiec trza sie bylo doszkolic. A ze kumpel juz mial (a zeby bylo smieszniej to mial we frankach :PP) to zapytalem. On odpowiedzial pytaniem: jaki masz pomysl?
No to mu powiedzialem ze taki zeby wziac
@ProDziekan69: Odsetki to zarobek banku za korzystanie z kapitału pożyczonego od banku. Można to porównać do opłaty za wynajem kapitału od banku. Odsetki nie są naliczone z góry. Naliczane są na bieżąco, codziennie i płatne raz w miesiącu. Wtedy się zerują i są naliczane od początku, ale na podstawie