Wpis z mikrobloga

Cześć! Niedawno stworzyłem nowy projekt do nauki języków. Jest to strona internetowa zaprojektowana do nauki języków poprzez czytanie, dostosowana zarówno na urządzenia mobilne, jak i na komputery stacjonarne.

Na stronie znajduje się dostęp do ponad 50 000 książek z domeny publicznej.
Możesz także przesłać swoją własną książkę na platformę.
Obsługuje tłumaczenie w ponad 80 językach.
Książki są dostępne w 12 językach.
Możesz tłumaczyć tekst, po prostu zaznaczając go.
Istnieje opcja wyjaśnienia konkretnego słowa lub zdania w kontekście książki.
Możesz śledzić swoje statystyki czytania.
Użytkownicy mogą przeglądać i monitorować swoje postępy w czytaniu.

Strona: https://happread.com
Rejestracja jest wymagana, ale nie musisz aktywować swojego konta, więc możesz użyć dowolnego e-maila.

Dajcie znać czy widzicie sens czytania książek na takiej stronie
#programowanie #naukajezykow #czytanie #ksiazki #nauka #aplikacje
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
Front: react, backend: .net c#, keycloak, elasticsearch do wyszukiwania książek, baza mongodb i cala infra na azure
  • Odpowiedz
  • 3
@bossgirl Nie chciałem udostępniać API publicznie bo korzystam z płatnego AI, co do rejestracji możesz podać randomowy email, nie trzeba potwierdzać konta
  • Odpowiedz
@amek7: Aplikacja bardzo fajna, dobry pomysł dobrze zrealizowany jeśli chodzi o interakcję z tekstem. Zaznaczanie działa spoko na telefonie. Ale... Trzeba mocno protestować bo nie działa stabilnie. W ciągu minuty zabawy zaliczyłem infinite spinner oraz biały ekran.

Widzę potencjał i będę sobie jeszcze testował. Uczę się akurat niemieckiego.

P. S. Bardzo mi brakuje darkmoda
  • Odpowiedz
  • 1
@Kajabal dzięki za feedback. Co do stabilności to pewnie jestem na zbyt niksim tierze w Azure. Po zmianie juz być płynnie. Co do dark moda to jest taka możliwość w readerze. Niżej przesyłam screena jak go włączyć
amek7 - @Kajabal dzięki za feedback. Co do stabilności to pewnie jestem na zbyt niksi...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
Super! Bardzo mi się podoba.
Sam kiedyś myślałem o apce do nauki języka, porobiłem nawet jakieś koncepty. Miała zawierać min. kolorowanie składni gramatycznej. Zabrakło czasu i samozaparcia żeby coś z tego wyrzezbic.
Będę Ci kibicować. Jakbyś potrzebował jakiś porad UX, UI to polecam się.
  • Odpowiedz
  • 1
Nie mają, wszystkie książki w domenie publicznej nie są juz chronione prawami autorskimi, więc można je używać komercyjnie
  • Odpowiedz