Wpis z mikrobloga

Jak powszechnie wiadomo z PiS mi nie po drodze, ale jestem zaskoczony, że nie wystawili gościa ze zdjęcia. Gość jak na standardy PiS budzi sympatię, nie jest tubą propagandową, nie raz też krytykował PiS. Ja go jakoś dobrze nie znam, może ma coś za uszami, ale w porównaniu do Nawrockiego to nawet nie ma o czym mówić i autentycznie można na jakimś poziomie go lubić nie będąc za PiS. PiSowcy i tak na niego by zagłosowali, a też sporo osób z centrum na pewno by zachęcił. No i do tego widać, że łebski kolo, a nie jakiś prymityw. Jeśli PiS już by musiał rządzić, to na pewno wolalbym z nim za sterami. Z drugiej strony na całe szczęście PiS dobrowolnie się wypisał z walki o władzę wystawiając wiadomo kogo, więc właściwie wszyscy na tym zyskaliśmy. Gdy jeszcze nie mieli kandydata, to jeszcze mialem w głowie myśl, że mogą wygrać, dlatego wolałem, by wystawili kogoś względnie normalnego, a nie jakiegoś radykała.

#polityka #wybory #nawrocki #siewiera
GoddamnElectric - Jak powszechnie wiadomo z PiS mi nie po drodze, ale jestem zaskoczo...

źródło: JS

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GoddamnElectric: Też tak na pewnym etapie myślałem. On albo Magierowski. Ale w wywiadzie we wrześniu przyznał, że jako anestezjolog znieczulał kobiety do zabiegów aborcyjnych. Wtedy go prawaccy troglodyci skreślili. Ciekawe śledztwo o nim zrobił też red. Gruca i wyszło że ten golden boy to w dużej mierze zmyślił swoj karierę. ()
  • Odpowiedz
@GoddamnElectric: Nie wystawili bo nie wydaje się łatwo sterowalny. W prawdzie jego CV brzmi trochę jak nadmuchane, ale jak szukałem jakiś rzeczy, do których mógłbym się u niego d-----ć to nie znalazłem - nawet jak jakieś zasługi mu przypisują, to zawsze wspomina, że sam tego nie zrobił, a w wywiadach nie raz gadał nie po linii partii.

Innymi słowy, nie pasuje na kandydata PiS, PO, ani w sumie żadnej partii
  • Odpowiedz
Ciekawe śledztwo o nim zrobił też red. Gruca i wyszło że ten golden boy to w dużej mierze zmyślił swoj karierę.

@Amatorro: Dej linka, bo nie chciałem zbyt głęboko grzebać, a od początku ta jego litania zasług wyglądała trochę jak mój opis stanowiska na linkedin - czyli każda pierdoła rozdmuchana do poziomu "koordynował", "kierował", "wdrożył" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Amatorro: Mi on wtedy zaimponował. Wtedy realnie liczył się w walce i w pełni świadomie wyskoczył z czymś takim, choć wiedział z czym to się będzie wiązało. Pokazał, że można być konserwatystą, a przy tym nie być totalnym oszołomem. W Polsce jest duże zapotrzebowanie na takiego umiarkowanego kandydata o zabarwieniu konserwatywnym i mowię to jako ktoś o przeciwnych poglądach. Właśnie dlatego myślałem, że realnie może liczyć się w walce i
  • Odpowiedz
@GoddamnElectric: Nie wystawili bo nie wydaje się łatwo sterowalny. W prawdzie jego CV brzmi trochę jak nadmuchane, ale jak szukałem jakiś rzeczy, do których mógłbym się u niego d-----ć to nie znalazłem - nawet jak jakieś zasługi mu przypisują, to zawsze wspomina, że sam tego nie zrobił, a w wywiadach nie raz gadał nie po linii partii.

Innymi słowy, nie pasuje na kandydata PiS, PO, ani w sumie żadnej partii
  • Odpowiedz
Gość jak na standardy PiS budzi sympatię, nie jest tubą propagandową, nie raz też krytykował PiS

@GoddamnElectric: Właśnie w tym jest rzecz, że jakby dorwali się do niego pijarowcy i marketingowcy którzy zrobili by z niego partyjną gadającą głowę, to byś z miejsca uznał że gość jest niewiarygodny.

U pisowców to najlepszy potencjał miał Błaszczak czy Wasserman.
  • Odpowiedz