Wpis z mikrobloga

#fotowoltaika
Jak jest jakiś mirek/mirabelka z #malopolska to aktualnie istnieje bardzo fajny kredyt na #oze, możliwe umorzenie kosztów do 50% zakupu PV, MAG I PC. Więc jesli ktos wlasnie rozglada za taka inwestycja, a nie chce isc w Moj Prad, tylko chce kredyt z umorzeniem to jest to spoko opcja:

https://tarr.tarnow.pl/fundusz/pozyczka-oze-dla-mieszkancow-feml/

Postuje w ramach ciekawostki, bo jest mało rozpromowane, a ma świetne warunki finansowania. Warunki otrzymania też są bardzo spoko

PS Jakby ktoś szukał firmy, która to wykona w sensownej kasie i pomoże z formalnościami to się melduje i zapraszam :)
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@Buroczyna nie mam żadnych informacji. :/ może coś przyjdzie podobnego. Dawniej była słoneczna Żywiecczyzna która obejmowała duża część Śląska, ale nie wiem czy to jeszcze istnieje :) a tam była też ciekawa dotacja
  • Odpowiedz
@magawek btw szukam firmy żeby szarpnąć dotacje na mój prąd 6.0. Jestem z Żywca. Sprzęt(falownik plus magazyn) mam wybrany i mam ofertę z hurtowni(na23% VAT) która i tak jest tańsza niż u wielu pseudo handlowców z facebookow. Szukam dobrania konstrukcji i montażu po stronie dc. Falownik I stronę ac ogarnę sobie- zainteresowany?
  • Odpowiedz
@magawek: doczytałem sobie o beneficjentach 5 sekund po napisaniu pytania. Mam jeszcze pytania, na które odpowiedzi nie mogę znaleźć:
1. czy kwota nie objeta umorzeniem jest możliwa do odliczenia od podatku (pit)?
2. czy kwota nie objęta umorzeniem może łapać się pod mój prąd 6.0 lub kolejne edycje?
3. czy umorzenie ejst z uatomatu, czy uznaniowe?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@pokey
Ad 1. Dopytam ich, ale z rozmowy z panią która obsługuje moich klientów wychodzilo że tak- lecz uszczeglowie do niej to pytanie
Ad 2. Wedle Pani z kredytu tylko rseczy niebrane na kredyt mogą być wykorzystane do MP - ja sobie zadałem pytanie tylko kto to sprawdzi realnie.
Ad 3. Umorzenie jest w 99 procentach takie jak piszą, ale zarzekają się że każdy klient na kredyt to indywidualny tok działań
  • Odpowiedz