Wpis z mikrobloga

Lubię sobie patrzeć jak ludzie są odklejeni z cenami i zdarza mi się czasem przeglądać ogłoszenia mieszkań na wynajem na grupach na Facebooku z różnych miast. Wczoraj znalazłem ogłoszenie z Warszawy. Właściciel wprost napisał, że mieszkanie jest po Babci (pisał o niej zawsze z dużej) i jest w stanie oryginalnym, wystrój czysty PRL, mogący robić za wystawę muzealną tak dobrze jest zachowany klimat. Właściciel postanowił zostać rentierem rekinem biznesu na mieszkaniu, które jego babcia dostała za darmo od państwa xD Lokalizacji nie pamiętam, ale była słaba jak na cenę, która wynosiła 2900 + czynsz do spółdzielni 900 + rachunki. Nawet balkonu nie było normalnego tylko ten słynny "rzygownik" na którym mieści się jedna osoba. Na szczęście ludzie przytomni obśmiali ogłoszenie w komentarzach. W komentarzu dodatkowe zdjęcia z ogłoszenia.
#nieruchomosci #mieszkanie #wynajem #polskiedomy #prl #warszawa #ekonomia
Stulejman_Beznadziejny - Lubię sobie patrzeć jak ludzie są odklejeni z cenami i zdarz...

źródło: FB_IMG_1736727540966

Pobierz
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@eugeniusz_geniusz: jestem względnie młody (26 lat) więc moje wczesne wspomnienia z dzieciństwa obejmują drugą połowię lat 2000. gdzie wystrój z PRL był obciachem i przy każdym remoncie każdy się tego pozbywał. Zdarzyło mi się widzieć różne elementy wystroju typowego dla PRL jak meblościanki, drzwi obite skórą, boazeria, kwieciste kafelki na ścianach, charakterystyczne ukośne panele podłogowe, ale zawsze osobno gdzieś u babci jednej, drugiej, u kolegów, kuzynów, znajomych rodziców, ale nigdy
  • Odpowiedz
@mr-dawid: typowy granat- tam jest wszystko do zdarcia, łącznie z elektryką i tym syfem co jest na suficie. Tam dosłownie jest kilkadziesiąt lat brudu, bo nie wierzę żeby ktokolwiek to mył
  • Odpowiedz
@Stulejman_Beznadziejny: Dziwisz się? Zawsze się wynajmowało i akurat teraz się przestało wynajmować, ciekawe czemu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Widziałem jedną kawalerkę co dziadki próbują wynająć komuś za 3cos z opłatami (standard to 2600-2900, ale za dobry standard) i jedyne co zmienili to stara kanapę na jakieś widać używane łóżko 90cm szerokości xddd
  • Odpowiedz
@Stulejman_Beznadziejny: Niby wszystko by się zgadzało, ale łazienka jest już odświeżona i stawiam na lata 2002-2008. Dodatkowo pokoje raczej były odmalowane i kasetony na suficie dołożone, wątpię, żeby to był oryginalnie zachowany wystrój tego mieszkania rodem z PRL, natomiast jest wiele elementów z tamtych lat.
  • Odpowiedz
@Stulejman_Beznadziejny: w morzu mieszkań umeblowanych w 100% w Ikei to przynajmniej się przebija ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A może ktoś szuka mieszkania dla własnej babci bo jej blok spłonął?! ¯\(ツ)/¯ Albo ktoś mieszkał z babcią, ma autyzm i nie lubi zmian ale lubi się przeprowadzić?

Jak widać rynek na takie mieszkania jest ogromny! ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
  • Odpowiedz