Wpis z mikrobloga

@aki00: nowe, nieznałem, pierwszy rok jak za darmo za to drugi zwraca z nawiązką całą dekadę

wisienka na torcie jak dodatkowo utrudniają przeniesienie domeny
  • Odpowiedz
@aki00: Zmiany cen są rezultatem naszej nowej oferty obejmującej 3 plany hostingowe, jak i nowej znacznie wydajniejszej infrastruktury. Wraz ze zmianami w ofercie, wprowadziliśmy również nowy standard obsługi, dzięki czemu można się z nami skontaktować mailowo, jak i telefonicznie 24/7. Wszystkich zainteresowanych nową ofertą, jak i obecnych użytkowników zapraszamy do kontaktu.
  • Odpowiedz
@aki00: Ja odszedłem od nich jak mi zwiększyli cenę o 100%. Ze 120zł na 240zł ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Trzeba dać szansę innym hostingom. Linuxpl został wykupiony typowo przez większą firmę która ma model biznesowy oparty na skupowaniu firm hostingowych i znacznym zwiększaniu cen stałym klientom. Część klientów odejdzie, ale część klientów z wygody lub braku wiedzy zapłaci.
  • Odpowiedz
@aki00: To samo na Hosting House. Wykupieni przez nazwę i ceny z 65 zł rocznie na 600 zł. Chciałem uciec na np. netmarka to też już wykupiony i ceny te same.
  • Odpowiedz
@aki00: mnie nie przebijesz. Podnieśli mi kilkukrotnie cenę, zmienili sposób rozliczania na 6 miesięcy, a proformę wystawili zaledwie 2 tygodnie przed zakończeniem usługi. Jednym słowem zamiast 600 zł rocznie, chcą, żebym płacił 2 800 rocznie (hosting reseller). Kończę zabawę z resellerami i tanimi hostingami. Prędzej czy później i tak zostanie to zgarnięte przez większego gracza, który będzie miał w głębokim poważaniu zwykłego klienta.
hexplor - @aki00: mnie nie przebijesz. Podnieśli mi kilkukrotnie cenę, zmienili sposó...

źródło: ksnip_20250211-112418

Pobierz
  • Odpowiedz
@linux_pl: A...no to ok. Za nasze, chcecie utrzymywać upgrade sprzęti i swoje kolsenter 24/7, które niespecjalnie jest potrzebne bo jak nie działa, to nie działa u was. Jak u mnie nie działa to mój problem. Z kolei jak nie działa u was, to źle świadczy o jakości usług, które po tym magicznym przyspieszeniu i tak są wolniejsze od konkurencji za paredziesiąt złotych, gdzie nie trzeba dopłacać za "przestarzałe" PHP. U
  • Odpowiedz
@GangnamStyle: Podeślij w wiadomości prywatnej ID swojej usługi. Sprawdzimy informacje, które podałeś i skontaktujemy się zwrotnie w sprawie warunków przedłużenia posiadanych przez Ciebie usług.
  • Odpowiedz
@linux_pl: Nie ma takiej potrzeby. Zwyczajnie róbcie chociaż odrobinę rzetelnie swoją robotę. Jak nagrywacie rozmowy (nie pamiętam) to macie wszystko na nagraniach. Poświęciłem za każdym razem po kilkanaście minut, żeby w skazać co ma interesującego konkurencja a czego u was brak. W nagrodę dostaję kolejne proformy, chociaż nie mam u was aktualnie żadnej usługi....co warto zaznaczyć ponownie, bo widzę, że chyba początek mojego poprzedniego komentarza przeczytaliście.
  • Odpowiedz
@GangnamStyle: Nie znając ID Twoich usług ciężko nam się odnieść bezpośrednio do sytuacji. Celem weryfikacji możesz podesłać również adres e-mail, na który otrzymałeś proformę.
  • Odpowiedz
Koledzy na co przejść z tego nieszczęsnego linux.pl? Zależy mi na czymś stabilnym, ale nie drogim. A co najważniejsze - nie robiącym idiotów ze swoich klientów podwyższając ceny kilkukrotnie i licząc na łosi.
  • Odpowiedz