Wpis z mikrobloga

EBAI SUPPLY CHAIN MANAGEMENT LIMITED

Mój Tata dostał paczkę za pobraniem na niecałe 200 zł od takiej firmy. Niczego nie zamawiał, nadawcy w ogóle nie zna. Kazałem mu nie odbierać tej paczki, bo mi to śmierdzi na kilometr wyłudzeniem pieniędzy. Skądś jednak musieli wziąć pełny adres dostawy oraz e-mail, bo wszystko się zgadzało. Dostał też z wyprzedzeniem na pocztę elektroniczną numer śledzenia paczki bezpośrednio z Poczteksu.

Ostatecznie zwrot jest opisany jako dostarczony w WER Ciemne, co mnie tylko utwierdza w przekonaniu, że to mogło być jakieś naciąganie na dropshipping albo inne dziwo.

Ktoś, coś?

#oszukujo #pocztex #pocztapolska
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kaktus_z_ostrymi_kolcami: Panie, pamiętam jak w sierpniu miałem praktycznie co drugi dzień jakieś paczki pobraniowe tak do 200 zł, których ludzie nie zamawiali. Zwykły scam i nic poza tym. Pamiętam, że był jeden konkretny typ tych paczek pakowanych w fioletowo zieloną folie, gdzie niby były jakieś ciuchy. Z obowiązku musiałem pojechać z taka paczka pod wskazany adres i pytałem się ludzi czy chcą to odebrać, szczególnie jak tego nie zamawiali. Niektórzy
  • Odpowiedz
@kaktus_z_ostrymi_kolcami: EBAI SUPPLY CHAIN MANAGEMENT LIMITED to samo, przysłali chyba zegarek, tak było na pudełku podobno, ale ja nic nie zamawiałam, więc powiedziałam mamie, która odbierała przesyłkę, że tutaj będzie zwrot, myślałam że to z TEMU jakiś "prezent", ale widzę, że to może być poprostu sprzedaż danych z jednej firmy do firmy krzak
  • Odpowiedz
@jerzy-jakoniuk: U mnie ta sama sytuacja , sprawę na drugi dzień zgłosiłem na policje żeby złożyli wniosek do pocztexu o blokadę pieniędzy które zapłaciłem za przesyłkę. Może uda się odzyskac kasę.
  • Odpowiedz
Ja rownież dostalam paczkę od tej firmy tylko że zamowilam zupelnie co innego niż dostalam badziewie nie warte 50 złotych. Przez przypadek wyswietlila miu się strona że można zamówić Smartwona za pobraniem , tylko nie pomyślalam że to może być oszustwo grubymi literami napisane , Jak dostalam od nich maila w ciągu pol godziny napisalam od razu że rezygnuje z tego zamwienia. Za dwa dni dostaje od nich maila że paczka jest
  • Odpowiedz
@jerzy-jakoniuk: I co pan zrobił z ty fantem ja zamówiłam Infinixa przez Facebooka taka reklama była skusiłam się i też 260 za pobraniem zapłaciłam i tak samo jakieś badziewie jakąś ładowarka power bank na diabła mi taką ładowarka zaczęłam pisać do nich dostałam odpowiedź żeby zrobić zrzut z ekranu tego zamówienia i wysłać bo oni muszą sprawdzić i tak zrobiłam dostałam odpowiedź że mi wyślą ten telefon a tu nic
  • Odpowiedz
@jolka-werwa: Piszesz że jesteś głupia baba ja jestem jeszcze głupsza bo tak samo zrobiłam też zamówiłam przez Facebooka telefon smartfona za 260;zł.a zamiast telefonu dostałam power bank to taka ładowarka i też pisałam do nich kazali zrobić zrzut z ekranu zamówienia zrobiłam wysłałam i też przepraszali i po trzech dniach telefon miał być w drodze a tu ani telefonu ani pieniędzy.
  • Odpowiedz