Wpis z mikrobloga

@ijones światowy lider xd rozumiem że chodzi ci o Polska szkołe plakatu czyli w sumie głównie pągowski. Ewentualnie olbinski.
Jest to dobre ale czy światowy lider? (Polska strong) W top 10 najpopularniejszych reprofukowanych plakatów raczej nie będzie polskiego :P myślę że będą to plakaty do star wars, Pulp fiction czy człowiek z blizna
  • Odpowiedz
@tomekruslan: @ijones ale @Kolegiusz ma racje, polski plakat jest świetny, dawniej miał swoją stylistykę itp. jest rozpoznawany a plakaciści kojarzenie.

No i nie jest martwy, są także świetni współcześni artyści np. https://bartoszkosowski.com/

Aale słowo "lider w dziedzinie plakatu" raczej nie ma tu miejsca :D

To tak jak by powiedzieć o bollywoodzkich ręcznie malowaoanych plakatach "lider światowego plakatu", wręcz bym powiedział że mają więcej fanów niź polska szkoła plakatu
Radus - @tomekruslan: @ijones ale @Kolegiusz ma racje, polski plakat jest świetny, da...

źródło: 638a1e91fdeb67ce07c4c3d024d511be

Pobierz
  • Odpowiedz
@tomekruslan chłopie co mi dajesz jak ja więcej od ciebie o polskim plakacie wiem, ba nawet parę sam stworzyłem xd dlatego bawi mnie lider światowego plakatu xd xd xd Polska stroooooong xd
  • Odpowiedz