Piszę, bo mamy ogromny problem i liczymy na Wasz #wykopefekt. Moja żona zamówiła telefon i zegarek o łącznej wartości 3500 zł na raty w sklepie Euro RTV AGD. Przesyłkę miała dostarczyć firma DPD, ale niestety paczka nigdy nie dotarła.
W systemie DPD status paczki jest oznaczony jako „doręczona”, mimo że kuriera w ogóle nie było w miejscu doręczenia, co mamy potwierdzone przez monitoring z dnia 05.12.2024. Paczka miała zostać dostarczona do miejsca pracy mojej żony – przychodni publicznej, gdzie często przychodzą różne przesyłki i nie ma problemu z odbiorem. Tym razem jednak kurier nawet nie pojawił się pod adresem, a mimo to zaznaczył, że paczkę doręczył. Co więcej – nie kontaktował się telefonicznie przed próbą doręczenia ani później.
Złożyliśmy reklamację do DPD, ale oczywiście została odrzucona. Otrzymaliśmy odpowiedź, że rzekomo przesyłka „znajduje się w posiadaniu odbiorcy” na podstawie „danych z systemu”. Oczywiście paczki nie mamy, a DPD nie przedstawiło żadnych dowodów na faktyczne doręczenie. Sklep Euro RTV AGD również nie rozwiązał sprawy – przekroczyli termin na odpowiedź reklamacyjną, a konsultant wciąż powtarza, że „ktoś się z nami skontaktuje”.
Paczka o tak dużej wartości, zamówiona na raty, przepadła, a firmy przerzucają się odpowiedzialnością. Złożyliśmy już zawiadomienie na policję o możliwym przywłaszczeniu. Teraz próbujemy szukać pomocy u Miejskiego Rzecznika Praw Konsumenta, ale sprawa jest poważna i chcemy nagłośnić sytuację, bo kto wie, ile jeszcze osób mogło spotkać coś podobnego.
Mirki i Mirabelki, jeśli możecie, pomóżcie nam nagłośnić tę sprawę! Liczymy na Wasze wsparcie, bo naprawdę ręce nam już opadają. Z góry dzięki za każdy wykop i komentarz!
@kolekcjonerblaszanychszyb: Mają to gdzieś bo w systemie mają informację, że przesyłka została doręczona. Mogliby przeprowadzić dochodzenie wewnętrzne, ale po co skoro może to zrobić od razu policja, a sprawa z automatu znajdzie się w sądzie. Firma to nie mamusia która chodzi za swoim dzieckiem i pilnuje by nie kradło cukierków 🤣🤣
@fishery: od startu pandemii pobieranie podpisu nie jest obowiązkowe. Niech sprawdzą po lokalizacji GPS w którym miejscu kurier dobił status doręczenia.
@kolekcjonerblaszanychszyb: Ale to jest ujowe... Jak idziesz kupić osobiście to nie masz takiej samej gwarancji i zwrotu jak przy zamówieniu Ale zamawiając narażasz sie na właśnie takie problemy potem że bulisz i nie masz towaru.
Wszystko zależy od kuriera. Do mnie DPD rzuca wszystko pod drzwi albo zostawia na ochronie. Ale co ciekawe, gdy ostatnio dostarczali mi telefon od Tmobile, to Tmobile przesyłkę o znacznej wartości nadał tak, że musiałem podać kurierowi pin odbioru i paczka musiała być wydana do rąk własnych i tak też została mi wydana. Bo co innego jak ginie tshirt a co innego jak ginie paczka o wartości 3500 pln. Generalnie miałem tak,
coz DPD oryginalnie sie nazywalo Deutscher Paketdienst, wiec to chyba zobowiazuje ... a tak na serio to DPD jest dla mnie ostatnia firma jaka wybieram w jakichkolwiek przesylkach i nie dlatego, ze tak pisza w internetach, a po prostu z autopsji i to wielokrotnej
@pitv u mnie to samo. Kurier Grażynka i Janusz, starsze małżeństwo.Tzw. dziadki. Zero problemów, zawsze wiedzą co gdzie i komu dostarczyć, gdzie zostawić w razie nieobecności.
@affairz: 100% racji, zamówiłem towar za 2600, od środy wisi w punkcie w tym samym mieście, po telefonach i mailach mieli mnie w D. jak sprzedawca się zainteresował to dziś się paczka znalazła...
@kolekcjonerblaszanychszyb: Bo tak ustawił to kurier. Tutaj była po prostu kradzież, ale raczej nie ze strony kuriera. Żona nie chwaliła się w pracy że kupiła to i owo koleżankom?
Nie wiem jak u Ciebie w regionie, ale u mnie DPD ma podwykonawców, którzy zatrudniają swoich kierowców. Dziś np. kurier przyniósł mi paczkę (do punktu odbioru) dla klienta - odbiór z pinem, a o mojej prywatnej nic nie wspomniał. Jak się upomniałam, że halo: a co z moją paczką - doręczana na adres - raczył się wrócić do auta i przyniósł z wielką łaską. Z nimi zawsze jest problem. A ile paczek
Piszę, bo mamy ogromny problem i liczymy na Wasz #wykopefekt. Moja żona zamówiła telefon i zegarek o łącznej wartości 3500 zł na raty w sklepie Euro RTV AGD. Przesyłkę miała dostarczyć firma DPD, ale niestety paczka nigdy nie dotarła.
W systemie DPD status paczki jest oznaczony jako „doręczona”, mimo że kuriera w ogóle nie było w miejscu doręczenia, co mamy potwierdzone przez monitoring z dnia 05.12.2024. Paczka miała zostać dostarczona do miejsca pracy mojej żony – przychodni publicznej, gdzie często przychodzą różne przesyłki i nie ma problemu z odbiorem. Tym razem jednak kurier nawet nie pojawił się pod adresem, a mimo to zaznaczył, że paczkę doręczył. Co więcej – nie kontaktował się telefonicznie przed próbą doręczenia ani później.
Złożyliśmy reklamację do DPD, ale oczywiście została odrzucona. Otrzymaliśmy odpowiedź, że rzekomo przesyłka „znajduje się w posiadaniu odbiorcy” na podstawie „danych z systemu”. Oczywiście paczki nie mamy, a DPD nie przedstawiło żadnych dowodów na faktyczne doręczenie. Sklep Euro RTV AGD również nie rozwiązał sprawy – przekroczyli termin na odpowiedź reklamacyjną, a konsultant wciąż powtarza, że „ktoś się z nami skontaktuje”.
Paczka o tak dużej wartości, zamówiona na raty, przepadła, a firmy przerzucają się odpowiedzialnością. Złożyliśmy już zawiadomienie na policję o możliwym przywłaszczeniu. Teraz próbujemy szukać pomocy u Miejskiego Rzecznika Praw Konsumenta, ale sprawa jest poważna i chcemy nagłośnić sytuację, bo kto wie, ile jeszcze osób mogło spotkać coś podobnego.
Mirki i Mirabelki, jeśli możecie, pomóżcie nam nagłośnić tę sprawę! Liczymy na Wasze wsparcie, bo naprawdę ręce nam już opadają. Z góry dzięki za każdy wykop i komentarz!
#oszukujo #dpd #euroagd #afera #prawo #zakupy #reklamacja #pomocy #kiciochpyta #poznan
źródło: DPD KRADNIE I OSZUKUJE
Pobierz@marxyz: nie mam najlepszego, po prostu DPD jest bezkonkurencyjnie najgorszy
Firma to nie mamusia która chodzi za swoim dzieckiem i pilnuje by nie kradło cukierków 🤣🤣
Ale to jest ujowe...
Jak idziesz kupić osobiście to nie masz takiej samej gwarancji i zwrotu jak przy zamówieniu
Ale zamawiając narażasz sie na właśnie takie problemy potem że bulisz i nie masz towaru.
Trzymam kciuki,, aby sprawa sie rozwiązała.
@ATAT-2: nie, nie ma faktury nie ma kasy