Wpis z mikrobloga

#programista15k - młodzi, dynamiczni z wielkich miast, wykształceni z wielkich ośrodków, inżynierowie, technicy, złote rączki.
Zostali wypchani z UoP na b2b xD
Seniorzy kodoklepacze szukają pracy na zmywakach bo korpo ściągnęło tańszego pajeeta z Indii xD

#gornictwo - Węglokopy i nornice po zawodówkach, może i nie byli wykształceni ale wystarczająco kumaci aby założyć związki zawodowe które do dzisiaj są nie do ruszenia i dyktują warunki korzystne dla pracowników xD

#antykapitalizm #pracbaza #zwiazkizawodowe #januszebiznesu
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ZADYMIARZ_PL: nadal w zyciu bym nie chcial wykonywac tej roboty xD tam nadal zarabia sie grosze, mam na silce jakiegos nauczyciela co zawsze drze p---e, typ po 40 grubo, a kiedys cos tam stekal ze zarabia jakies niecale 7k brutto (koncowka poprzedniego roku)
  • Odpowiedz
  • 12
górnicy, lekarze, pielęgniarze, nauczyciele, te wszystkie grupy zawodowe to wygryw, szkoda że rodzice mi tego nie powiedzieli zanim zacząłem informatykę

@ZADYMIARZ_PL: branża IT też mogła założyć związki zawodowe, tylko że kodoklepacze Java premium dewelopery 2137k w wolnym czasie zamiast organizować się w celu założenia związków zawodowych woleli oglądać na YT masakrowanie lewactwa przez Korwina oraz jego bzdury o paróweczkowym wolnym ryneczku xDD
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody: zamiast zakładać związki zawodowe, woleli robić bootcampy dla każdego z ulicy oraz spamować media społecznościowe że pracują 2h dziennie, żeby szybciutko wysycić rynek*

tfu
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody: Na początku to było nawet śmieszne, ale już zaczyna być żenujące. Naprawdę tak chcecie promować swoje "lewicowe" wartości? Poprzez szkalowanie grup zawodowych? Ja na waszym miejscu bym powoli zmieniał orientację polityczną, bo lewica w stylu europejskim powoli się kończy. Właśnie ze względu na tych pajeetów, którzy pracowitością was wygryzą.
  • Odpowiedz