Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Które badania krwi dla wizyty u trychologa? Nie chcę chodzić dwa razy i coś już ze sobą zabrać, co jest zbędne? Włożyłem taki pakiet badań i mi wywaliło w ALAB prawie 800 zł, biotyna, selen, krzem to nawet nie robię co ceny duże i wolę suplementować, póki co jedynie mam witaminę D, cynk, miedź, kwas foliowy w normie, co byście dorzucili do tych badań?

Prolaktyna (PRL) 40 zł
Kortyzol 65 zł
Pakiet lipidogram EXTRA (pakiet) 60 zł
Fosfataza alkaliczna (ALP) 17 zł
Wolna tyroksyna (FT4) 28 zł
Wolna triójdotyronina (FT3) 28 zł
Witamina B12 (kobalamina) 53 zł
Żelazo 19 zł
Ferrytyna 50 zł
Tyreotropina trzeciej generacji (TSH) 28 zł
Dihydrotestosteron (DHT) 146 zł
Folikulotropina (FSH) 39 zł
Estradiol (E2) 40 zł
Luteotropina (LH) 41 zł

#lysienie #zakola #finasteryd #minoxidil #wlosy #niebieskiepaski #zakolak #wlosy #zdrowie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @michalowoz wit D mam w normie, poziom teścia raczej obniżony, przyjmuję niestety leki które obniżają jego poziom, poza tym już 2 trychologów mi napisało, że po badaniu pod mikrokamerą potrafią ocenić czy włosy są osłabione przez teścia i to niepotrzebny wydatek, może dopiero później takie badanie wykonać, teściu i DHT to prawie 250 zł

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Chwali się, że robisz badania, ale nie wiem co jest Twoim celem. Jeśli chcesz leczyć AGA to trycholog jest niemal bezużyteczny. Osłabianie mieszków następuje w wyniku działania DHT przede wszystkim, T tylko minimalnie na to wpływa
  • Odpowiedz