Aktywne Wpisy

thorgoth +439
W tym wpisie są odniesienia do przemocy seksualnej wobec nieletnich. Jeżeli jesteś wrażliwy/wrażliwa na tego typu treści to zrezygnuj z czytania.
-----
Początkowo Wioletta Cieślak z Sulikowa nie zmartwiła się szczególnie, gdy córka nie wróciła o czasie.
13-letnia Sylwia, uczennica szóstej klasy pojechała tego dnia na lekcje do szkoły podstawowej w Gostyniu, choć w zasadzie nie musiała. Niektórzy jej rówieśnicy zostali w domach. 20 czerwca 2006 roku oceny były już wystawione, rozdanie świadectw miało
-----
Początkowo Wioletta Cieślak z Sulikowa nie zmartwiła się szczególnie, gdy córka nie wróciła o czasie.
13-letnia Sylwia, uczennica szóstej klasy pojechała tego dnia na lekcje do szkoły podstawowej w Gostyniu, choć w zasadzie nie musiała. Niektórzy jej rówieśnicy zostali w domach. 20 czerwca 2006 roku oceny były już wystawione, rozdanie świadectw miało

źródło: smd
Pobierz
Hejka Mirki,
Ostatnio spotkałem w pociągu jedną koleżankę z którą się znałem, mało bo mało ale ogólnie kojarzyliśmy siebie i jakoś gadka się rozwinęła. Potem zacząłem z nią pisac na ig, zaprosiłem ją raz na kawę, napisała że nie da rady w tym tygodniu bo sesja, nauka i praca. Myślałem że to over i no trudno, ale potem mi napisała że w następnym tygodniu będzie miała więcej czasu, bo będzie po sesji.
Ostatnio spotkałem w pociągu jedną koleżankę z którą się znałem, mało bo mało ale ogólnie kojarzyliśmy siebie i jakoś gadka się rozwinęła. Potem zacząłem z nią pisac na ig, zaprosiłem ją raz na kawę, napisała że nie da rady w tym tygodniu bo sesja, nauka i praca. Myślałem że to over i no trudno, ale potem mi napisała że w następnym tygodniu będzie miała więcej czasu, bo będzie po sesji.
Ale biedni psiembiordzy na to zasłużyli wstając rano, biorąc zimne prysznice i odmawiając sobie kawy na mieście, więc ogromne ulgi podatkowe i 300 mld rozdane w czasie COVID-a są dla nich, a dla etaciarza jest 32% podatku + 9% składki od potężnych 10k miesięcznie.
#antykapitalizm #biznes #gospodarka #ekonomia #jdg #praca #podatki #zus #polska
źródło: IMG_7766
Pobierz@zdrajczyciel: na równi z Elonem są tylko pciembiorcy typu jednofakturowiec ukryty etat. No i nie zapominaj, że pciembiorcy płacą podatki i finansują nierobów (bo przecież ludzie na uop nie płacą podatków)
Komentarz usunięty przez autora
Pierwszy z brzegu news z poprzedniego roku jaki znalazłem to <1mld rocznie, czyli pasek po prawej byłby 4x mniejszy.
@Avekkk: ..i o kwotę wolną i o to jaką kwotę wolną mają politycy. :)
Ale jak to?! Przecież psiembiordzy ponoszą OGROMNE RYZYKO!!! Nikt nie wynalazł form prawnych ograniczających odpowiedzialność, nie ma ubezpieczeń i to wcale nie pracownik leci na zieloną trawkę w razie problemów, a zarząd nie dostaje milionowych
@PanPeno: Jak będziemy się tak przerzucać, czy docisnąć bardziej etatowców, czy tych ukrytych etatowców na B2B, to wręcz idealna sytuacja dla rządu lobbowanego przez kapitał - ludzie kłócą się między sobą, przez co i tak nie można
@czerwonykomuch: pracownicy w dodatku nie pracują, pciembiorcy sami z----------ą w biznesie np. Musk sam montuje wszystkie Tesle, a potem prowadzi przez Atlantyk statek którym auta dopływają do Europy
2. powinna byc stala i jednakowa dla wszystkich, a nie % od dochodu- tak samo jak sluzba zdrowia jest jednakowo c-----a dla wszystkich