Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zoonekro mnie od katolicyzmu odepchnęła hipokryzja, brak rozliczeń (uważam że grzechy wobec ludzi powinny wymagać zadośćuczynienia nie tylko Bogu ale i ludziom) i inne takie, ale na szczęście wróciłem do Jezusa w mojej indywidualnej religii synkretycznej (głównie rastafari i restoracjonizm)
  • Odpowiedz
  • 2
@ZenonBis: Ja zdałem sobie sprawę z tego, że mi osobiście nic złego Kościół nie zrobił. Kompletnie nic, a nie powinienem kierować się tym, co mówią media, a jako historyk zauważyłem, że masa tekstów na temat Kościoła jest zwyczajnie przekłamana, ale to był proces dużo dłuższy, niż to, co tu o sobie napisałem.

I tak, mnie też odpycha wiele rzeczy, kontekstów historycznych czy nawet obecny papież, ale nie chcę się tym
  • Odpowiedz
  • 0
@ChuopNeet: Czasem w bólu trzeba odnaleźć sens. Nie myśl o bólu na innych kontynentach lub państwach, tylko doceń, że żyjesz w bezpiecznym kraju. Bo mimo politycznej patologii jesteśmy tu bezpieczni.
  • Odpowiedz
Skrzywdziłem mnóstwo ludzi, ale wierzę, że skoro Świętemu Pawłowi udało się naprawić swoje grzechy to i mi się uda naprawić moje.

@Zoonekro: nie musisz się martwić, że Ty musisz coś robić. :) Jedyne co człowiek jest w stanie zrobić, to odpuścić, prosić o Bożą pomoc i pozwolić Bogu działać w swoim życiu oraz wytrwać w tej decyzji wbrew przeciwnościom i pokusom.
Według Biblii, wszystko pochodzi od Boga, a Paweł wielokrotnie podkreślał,
  • Odpowiedz
@Zoonekro: chwała Panu, że chciałeś poznać Boga i próbowałeś to robić. Ja też dużo jarałem, brałem psychodeliki, od bycia religijnym i wierzącym daleko mi było zawsze. Bóg mi pomógł, uratował mnie też, pomimo, że zostawiłem Go na sam koniec, straciłem wszelką nadzieję to pomógł mi.

Niech ci Bóg błogosławi, oczyści, oświeci, da zrozumienie Jego planu, zamysłu, niech prowadzi cię na Jego drogę czyli do Jezusa. Niech da ci Ducha Świętego,
  • Odpowiedz