Wpis z mikrobloga

@nocny_kot: serio myślisz że jakby ktoś potrafił bić rynek to zajmowałby się abonamentami? Jego treści nie są specjalnie szkodliwe, nie zbankrutujesz, ale nic nie zastąpi samodzielnego researchu (i bycia w tych 2-3% inwestorów obdarzonych cechami które pomagają na rynku).
  • Odpowiedz
Problem jest taki, że nie zawsze jest czas aby robić reseach danych spółek czy sektorów

@nocny_kot: to nie zajmuj się aktywnym inwestowaniem. Serio, jeśli sam nie wyrobisz w sobie przekonania co do jakiejkolwiek inwestycji to prędzej czy później zmiecie Cię z planszy. I to nie dotyczy tylko giełdy, ale wszystkich form inwestowania i zarządzania majątkiem w ogóle.
  • Odpowiedz
Gość bije rynek na portfelach publicznych. Sam się zastanawiam co się tam dzieje na tych płatnych. Nikt wyżej niestety nie napisał.
  • Odpowiedz
@nocny_kot kupiłem z ciekawości jego stock scan na koniec grudnia, nie wiem, chyba z 75 zł, mogę podzielić się prywatnie na koniec miesiąca stycznia/lutego ile to rzeczywiście było warte, ogólnie bardzo przyjemna rzecz ten jego stock scan i bardziej mnie zachęcił do jego premium aniżeli zniechęcił.
  • Odpowiedz