Wpis z mikrobloga

@arco19: masz zwiększać temperaturę wody w rurkach czyli na piecu. stopniowo zwiększając temperaturę podłogi i pomieszczenia.
  • Odpowiedz
  • 0
@Vhredny: jeśli ma być wygrzewana w sposób ciągły, to powinienem chyba ustawić jakąś wysoką wartość na termostacie tak żeby się ogrzewanie nie wyłączyło? Czy nie? Wtedy automatycznie będzie chwilami +30 w pomieszczeniu.
  • Odpowiedz
@arco19: nie, termostat nie ma sterować ciepłem, w najcieplejszym momencie bedzie ponad 30 stopni w pomieszczeniu, nie wiem jaki masz sterownik, ja jak wygrzewalem to sobie ustawilem program do wygrzewania na miesiac do przodu i piec ciągle grzał wodę do określonej wartości
  • Odpowiedz
@arco19: masz rownomiernie rozgrzewac wylewke zeby wylewka byla rownomiernie rozgrzewana termostar w pokoju ustaw na okolo 25-30stopni a w piecu wode ustawiaj od 25stopni co 5stopni codziennie az osiafgniesz okolo 50stopni i potem robisz to samo tylko ze zmniejszaniem temperatury
  • Odpowiedz
  • 0
@Vhredny: dzięki za pomoc - rozszczelnienie wszystkich okien przy obecnych temperaturach wystarczy? Dodatkowo wloty wentylacyjne otwarte.
  • Odpowiedz