Wpis z mikrobloga

Na nieruchomościach się nie traci - pomyślał youtuber.

10 koła kredytu miesięcznie przy 1/3 wkładu własnego.

Zysk? Depresja i problemy finansowe.

@przezswiatnafazie szacun za poinformowanie widzów, nie każdy miałby do tego jaja! Zachęcam do odcinka z podsumowania takiej inwestycji jako przestroga - materiał edukacyjny.

#nieruchomosci #inwestowanie
toshibaas - Na nieruchomościach się nie traci - pomyślał youtuber.

10 koła kredytu m...
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 136
@toshibaas faza jest jednym z miliona nosaczy, którzy w covidowej sraczce zainwestowali w domki pod wynajem na wypizdowiu bo to miał być złoty biznes właśnie przez wirusa i ludzi uciekających z miast.

Wirus i szczepionki były promowane jako nowa normalność i granice państwa miały być pozamykane do końca świata zatem biznes w miejscówki na zadupiu jawił się jak strzał w dziesiątkę. Tylko coś jednak się popsuło i nosacze zostali w skarpetkach
  • Odpowiedz
  • 345
@toshibaas: to nie był typowy polski nieruch inwestycyjny a po prostu nietrafiony biznes na pensjonat na zadupiu, faza musiałby tam nielegalne orgie dla milionerów urządzać żeby wyjść na swoje
  • Odpowiedz
@toshibaas: Pamiętam jak w Kołobrzegu widziałem masę ofert, że apartament przy morzu idealna inwestycja na wynajem. Byłem tam pod koniec sierpnia i już pizgało nieźle, sezon trwa 2 miesiące, no genialny pomysł kupić tam mieszkanie za 15k za metr xDD
  • Odpowiedz
  • 52
@mvmxks no chciał, ale pech sprawił że podobnymi marzeniami żyło milion podobnych jemu, którzy weszli w ten sam biznes w tym samym czasie bo panowały ku temu idealne warunki (niskie stopy, praca zdalna, locdownowy głód spędzania czasu na łonie natury, fomo).
Teraz podobne katusze przechodzi wielu, tylko nikt się na YouTubie tym przecież otwarcie nie pochwali.
  • Odpowiedz
@toshibaas: @mookie ja polecam wycieczkę po Mazurach. Ostatnio byłem w Mikołajkach, ilość banerów "na sprzedaż" na wszelkiego rodzaju domkach była ogromna! Już nie wspomnę o okolicach i leśnych domkach na obrzeżach - wszystkie puste i totalnie niewynajmowane.
  • Odpowiedz
@_____________________
Nie zgadzam się.
Kiedyś przeczytałem w jednej z książek że 'działanie zawsze wygrywa z bezczynnością' i być może brzmi to nieźle ale możesz wrzucić sobie kapitał na choćby EDO i mieć 6.5% i zupełnie nic nie robić, a kto inny musi się namęczyć, nawymyślać, podjąć ryzyko, stracić kupę czasu i pewnie nerwów a na koniec wyjść na 0, albo i na minus.
Dlatego w innej książce przeczytałem i bardziej do
  • Odpowiedz
@mare4e ty widziałeś ile tam kosztują te domki (ʘʘ)

A tam tak naprawdę nic ciekawego tam nie ma, tyle że przez hotel Gołębiewski i też przez chwytliwa nazwę złapały rozgłos w latach 90tych. W tej chwili są setki tańszych i lepszych miejsc.
  • Odpowiedz
@toshibaas: gość przepłacił za gotowy biznes ala lata 90 w 2020r. na zadupiu. W takim miejscu jedynie fajne prywatne domki z jacuzii, spa, hotel na wysokim poziomie mają prawo bytu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Budynek wygląda jak typowy motel/hotel robotniczy i na takim w pobliżu większego miasta jeszcze by sporo zarobił.
  • Odpowiedz
@mookie

Polecam wycieczkę po polskim wybrzeżu jak ktoś dawno nie był, połowa tych biznesów z domkami to utopiona kasa i niespełnione marzenia nosaczy.

XDDD

Niezła odklejka. Nieruchomości na wynajem nad morzem schodzą w sezonie jak świeże bułeczki.
  • Odpowiedz
@toshibaas: ja to widzę trochę na zasadzie że Faza myślał, że ludzie będą przyjeżdżać do średnio atrakcyjnego turystycznie miejsca żeby słuchać jego opowieści i generalnie z nim obcowac, z tego co pamiętam noclegi u niego były o co najmniej 20% droższe niż w okolicy. Zapomniał o jednym, jego fanbaza działa na tej samej zasadzie co on, oby jak najtaniej a najlepiej za darmo, a nikt nieznający go nie zapłaci więcej
  • Odpowiedz