Wpis z mikrobloga

Zaczynam przygode ze streamowaniem.
Lubie sobie poogladac czasem jak ludzie graja w gierki, na PC i PS5.

Zastanawiam sie co ma najwiekszy potencjal i jak pokierowac moje pierwsze kroki.

1. Czy ludzie najbardziej lubia ogladac gry typu competitive? Czyli np. strzelanki (cs, valorant, apex) czy moze inne tego typu gry tez beda OK? Chodzi mi przykladowo o gry z fabula, gdzie nie ma elementu rywalizowania z innymi graczami...

2. Czy lepiej isc w tzw. lajwy? Czy lepiej dodawac sobie odcinki? Odcinek mozna nagrac kiedy sie chce i zaplanowac publikacje... Z lajwami juz nie jest tak latwo, ale dochodzi kontakt z widzami.

3. Target - myslalem nad tym, zeby kierowac sie w strone facetow po 30 roku zycia, ale zdaje sobie sprawe, ze pewnie 90% ogladaczy to po prostu ludzie mlodzi. Zgadza sie? Nie ma sie co zamykac na jedna grupe, prawda?

4. Czym wyrozniaja sie Ci najfajniejsi streamerzy? Fajna narracja? Wysoki skill np. w grach multiplayer? Ciekawe ciekawostki opowiadane podczas grania? Jestem tego bardzo ciekawy.

#ps5 #xbox #gaming #gry #grykomputerowe #stream #youtube #jutuberzy #influencer #playstation #playstation5 #komputery #apexlegends #counterstrike #streaming #logikaniebieskichpaskow
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@terminator800: powodzenia. Tort został podzielony dawno temu, aby coś mieć musisz umieć komuś zabrać tort lub kawałek, jeśli ci się uda. Jak? Jak każdy biznes, zrób sobie biznes plan ( ͡ ͜ʖ ͡).
  • Odpowiedz
@terminator800: pytasz o PL czy ENG? Bo dla mnie osobiście znaczenie ma haryzma... bo w gierki to ja sobie umię sam grać ( ͡~ ͜ʖ ͡°). Traktuje to jako rodzaj rozrywki. Ale nie uważaj mnie jako materiał referencyjny.
  • Odpowiedz
@terminator800: Jak nie masz pleców od których mógłbyś się wybić, albo jakiejś przeszłości czy zbudowanej bazy widzów (jako dziennikarz growy, znajomy znajomego, proplayer itp.) i nie masz dobrej charyzmy, to utoniesz w setkach streamerów którzy mają 0-2 oglądających. Jak ktoś jest już 30+ to nie ogląda, a jak już faktycznie kogoś ogląda, to są to starzy wyjadacze których pamięta za dzieciaka w stylu Rock, Wonziu, Quaz.
Daj sobie spokój, szkoda
  • Odpowiedz
@terminator800: nikt xD. Olałem polski striming dawno temu. Zwykle jest dość rzenująco / głośno / chamsko / słaby poziom techniczny / słaby gameplay ¯\(ツ)/¯. Jeśli kogoś z PL oglądam to są to chwilowo gry w które aktualnie gram. I bardzo niszowe po paru oglądających. Bo tacy ludzie mają jeszcze względnie normalne podejście do widzów i przysłowiowa "woda sodowa" nie r-------a im ich kruchego światopoglądu i psychiki xD.
  • Odpowiedz
@Krs90: hmmmm... no na pewno jest trudniej niz kiedys, ale nie uwazam, zeby to bylo niemozliwe :) mam znajomego z kanalem okolo 20k followersow i zbudowal to po prostu konsekwencja, ja mam pewne dodatkowe umiejetnosci, ktore moge wykorzystac
  • Odpowiedz
@terminator800: to jest trochę jak z pytaniem - jak zrobić pierwszy milion? Nie ma na to gotowej recepty. Rób to i to sprawdzaj wyniki, notuj, porównuj. Odpalaj inne kanały jak g---o Tik Tok (ale to się sprzedaje). Po prostu rób sobie statystyki z kontentu i tego co Ci się "sprzedaje". Znajdz niszę o ile jeszcze jakaś jest...
  • Odpowiedz
Zaczynam przygode ze streamowaniem

Czy lepiej isc w tzw. lajwy?

@terminator800: A czym są lajwy jak nie streamowaniem? Przecież ty nic nie wiesz xD

Czym wyrozniaja sie Ci najfajniejsi streamerzy? Fajna narracja? Wysoki skill np. w grach multiplayer? Ciekawe ciekawostki opowiadane podczas grania? Jestem tego
  • Odpowiedz
@terminator800: Jak nie jesteś e-girl która będzie grała w seksownym ubraniu/cosplayu, sławnym youtuberem, jakimś sportowcem czy aktorem to i tak nikt tego nie będzie oglądał więc absolutnie nie ma znaczenia w co, jak i dla kogo będziesz strimował
  • Odpowiedz