Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
W------------e się gdybyście się dowiedzieli, że wasza żona rok temu pożyczyła szwagrowi 8 tys. (2,5 jej wypłat) bez poinformowania o tym?

#zwiazki #kiciochpyta #zona #zalesie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

Jaka reakcja?

• Wkurw 42.1% (61)
  • Jej pieniądze to robi z nimi co chce 57.9% (84)

Oddanych głosów: 145

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim jestem przewrażliwiona na punkcie pożyczania hajsu rodzinie, więc owszem, wolałabym wiedzieć. Ale może akurat u niej w rodzinie nie ma z tym problemu, więc nawet nie pomyślała, żeby o tym mówić. A z tym w-----m to bez przesady, wystarczy wspomnieć, żeby następnym razem z Tobą pogadała.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja mojej nie pytam jak na coś wydaję, więc od niej też nie wymagam. Wspólne wydatki to wspólne, ale każdy ma też swoje pieniądze i dysponujemy jak chcemy.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim ja bym się zastanowiła nad Waszą relacją dlaczego taki fakt przed Tobą zataiła. Czy się bała Twojej reakcji czy się wstydziła tej sytuacji? Ogólnie jakbyście mieli dobrą komunikację w relacji to by Ci powiedziała a tak to coś się wydarzyło przez co nie powiedziała. Osobiście uważam że powinniście przegadać sprawę nie na zasadzie pretensji tylko dotarcia do przyczyny dlaczego nie powiedziała by na przyszłość takich sytuacji nie było.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Mogła by powiedzieć, przecież normalnie się mówi o to co sie działo w dniu itd i sobie gadacie o wszystkim, a zwłaszcza przed podejmowaniem jakiś decyzji nad którymi trzeba się zastanowić, więc widocznie z jakiegoś powodu to ukryła.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim ja bym się wkurzyła, bo w małżeństwie mamy wspólne pieniądze i omawiamy tak duże wydatki (dla mnie to dużo, pomimo że to nawet nie jest moja cała wypłata). Co innego jak ktoś wyda parę stów na buty a co innego pożyczenie takiej kwoty. Jakbym chciała pożyczyć to też bym uzgodniła z mężem.
  • Odpowiedz