Wpis z mikrobloga

@Zwytkly: zasięgi plus ziemia Wystarczy wszystko powiązać ze sobą . Teraz mocno promują na LinkedId Magadaskar wcześniej była Kambodża. Chodzi pewnie o współpracę Jeden ma zasięgi i target który gdzieś tam sobie ogląda inne odległe kraje drudzy monetyzuja to przez sprzedaż usług itp.
  • Odpowiedz
@Zwytkly: Główni patroni Miszy obok których pobudował swój dom w Kambodży, tworzący tak zwany Watykan (więcej o nich tutaj) nabyli ziemię na Madagaskarze i budują domki nad oceanem pod inwestycję. Misza razem z nimi obchodził podpisanie ważnej dla tego projektu umowy (na załączonym niżej filmie). Nagrywał dla nich z drona postępy na budowie itd. Wydaje się, że Misza zamierza też organizować wycieczki po Madagaskarze.
pelt - @Zwytkly: Główni patroni Miszy obok których pobudował swój dom w Kambodży, two...
  • Odpowiedz
@pelt: ciekawe czy są tu jacyś inwestorzy i zarazem potentaci ziemscy ziem awokado którzy zdecydowali się skorzystać z usług i czy są zadowoleni 🤧
  • Odpowiedz
@mr-klapek: jest jeden na Wykopie o nicku BrodatyCiul, który ponad rok temu chciał sprzedać swoje hektary awokado. Poniżej materiał z kanału na YouTube.
pelt - @mr-klapek: jest jeden na Wykopie o nicku BrodatyCiul, który ponad rok temu ch...
  • Odpowiedz
@pelt: oto co mi ChatGPT powiedział po obejrzeniu tego gniota 🤧 Oto główne czerwone flagi w tej ofercie, które mogą wskazywać na potencjalne ryzyko:

1. Wysoka opłata początkowa (40 000 USD za hektar)
Koszt wydaje się wysoki w porównaniu do podobnych projektów rolniczych, szczególnie w kraju o niskich kosztach pracy i ziemi jak Kambodża.
Brak szczegółowych danych na temat rzeczywistego podziału tych kosztów (np. ile trafia na dzierżawę, ile
  • Odpowiedz
@mr-klapek: nie oczekuj logicznego myślenia po przygłupach, którzy wchodzą w inwestycje w krajach czwartego świata. Ten jełop co go wydymali na awokado jeszcze się kłócił jak mu pisali, że inwestycja w kawalerkę w Łodzi byłaby gorszym pomysłem. Nieważne że teraz by na tym jeszcze zarobił i miał akt własności - awokado zajebiste, bo musiał znaleźć kolejnego frajera, który w to utopi kasę.
  • Odpowiedz
@xpresstesis: Adam Machaj mówił na jakimś lajwie, że Misza żałuje wybudowania tego domu, bo chciałby mieszkać gdzie indziej. Tu teraz moja spekulacja: pewnie na Madagaskarze albo w innym miejscu w Kambodży. Prowincja Ratanakiri to jednak totalne ubocze Kambodży. W razie wyprowadzki komu miałby ten dom sprzedać? Zobacz na załączonym shortsie jak żyją jego najbliżsi sąsiedzi. To nie są Khmerzy, tylko jakieś lokalne plemię.
Pod linkiem poniżej możesz zerknąć na Mapach
pelt - @xpresstesis: Adam Machaj mówił na jakimś lajwie, że Misza żałuje wybudowania ...
  • Odpowiedz
@pelt: ze jemu się chciało to budować na takim zadupiu to ja jestem pelen podziwu. Az mnie skreca jak sam bym mial to robic gdzies w obcym kraju na wypizdowie. Wybudowal i co tam robi? Chleje z sasiadami albo czasami ktos go z polski odwiedzi i tez z nimi łoi jakiś lewy bimber. Lipa nie dziwie sie ze to slaby pomysl i bedzie ccial to sprzedac zaraz komus ale kto
  • Odpowiedz
ze jemu się chciało to budować na takim zadupiu to ja jestem pelen podziwu

@andref7: Wyjaśnienie, czemu Misza pobudował się w tym konkretnym miejscu jest proste. Jeśli oglądałeś vlogi Miszy z Kambodży, to może pamiętasz taki jeden basen, w którym czasem kąpał się lub nagrywał go w tle. Znajduje się on na terenie Ratanakiri Paradise Resort, który należy do głównego sponsora Miszy, na tagu przezwanego Dziwiszem. Chatka na skraju
  • Odpowiedz