Wpis z mikrobloga

Macie jakieś doświadczenie w wyborze okapów?

Zastanawiam się nad:
Electrolux LFG716R
Globalo Pinelio 60.1

wybralibyście któryś z tych albo mogli zaproponować inny w cenie do 1,5k? Podszafkowy, tryb wyciągu.

#agd #dom #mieszkanie #urzadzajzwykopem #kuchnia
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@masiej: jesli to ma byc do mieszkania deweloperskiego to sprawdz jakie masz ograniczenia przeplywu, zazwyczaj sa okolo 200 m3/h. electrolux na minimum robi 300 m3/h wiec bedzie tłumiony i jeszcze głośniejszy. Globalo na minimum robi 200 m3/h co jest git przy ograniczeniu deweloperskim
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Wychwalany dzięki za informację. Mógłbyś mi powiedzieć co wpisać w google aby poczytać o tych ograniczeniach? Swojego dewelopera jeszcze nie pytałem, a chciałbym poczytać o tej kwestii.
  • Odpowiedz
@masiej nie wiem pod jakim hasłem tego szukac. Jesli jest wspolny pion okapowy to deweloper w kanal wklada ograniczniki przeplywu. Może na projekcie mieszkania bedziesz mial to zaznaczone.
  • Odpowiedz
@masiej: mam tego Electroluxa, jak bardzo żałuję tej decyzji....głośny, przy czyszczeniu trzeba uważać by nie urwać takich plastikowych spinek. Oczywiście sztukowałem i myślałem, kto do ch... wpadł na taki genialny pomysł. Jedna spinka 80 zł bodajże. Kawałek plastiku...
  • Odpowiedz
@choopin: tak jest, po prostu ona jest tak wykonana, ze nie ma bata by się nie złamała w konkretnym miejscu. Przy sprawdzeniu ceny, sprawa była jasna.
  • Odpowiedz