Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 71
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 400
@nextlvl fanatycy redukcji masy roweru są jak audiofile potrafią wydać 1k na komplet tytanowych zacisków.

Jak to mówi mój znajomy. Przed wypadem na rower idę na dwójkę i redukuje masę za darmo ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@SuperZenek rozwiń proszę.
12kg a 14kg to sporo? Czy warto wymienić deore na xtr i dopłacić 7-10 klocków?
Czy raczej chodzi o 12kg a 20kg?

Czy nie lepiej schudnąć te 2kg?
Czy to inaczej się to liczy?
To, czyli kilogramy rowerowe vs kilogramy rowerzysty?
  • Odpowiedz
@SuperZenek no taka że w amatorskim jeżdżeniu, a nawet pół profesjonalnym nie ma sensu przepłacać za redukcję gramów na osprzęcie. Tym bardziej że najczęściej i najłatwiej byłoby zrzucić z tkanki tłuszczowej
  • Odpowiedz
  • 29
@Afrobiker: najlepsze sa takie ulane osły ważące po 100kg z 20% bodyfat xD z pół roku temu szukalem pierwszej szosy i jeden taki baran sie ze mnie smial ze kupiłem rower co wazy az 9,5kg xD on ma taki co waży nieco ponad 8, ale tego ze ja waze 25kg mniej niz on to juz nie komentowal xD
  • Odpowiedz
@dzordzmen: Lekki rower a szczególnie taki z lekkimi kołami jest po prostu dużo przyjemniejszy do jazdy - oczywiście przekłada się to też na teoretyczne zyski czasowe podczas jazdy, ale dla amatora zdecydowanie ważniejsze są właśnie odczucia a nie stoper. Czy jest to warte dodatkowego kosztu to już zależy od zawartości portfela kolarza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@nextlvl: Ale ten gość co sprzedaje musi być zabawny... Zwykły idiota który pewnie żyje żeby chlać browary. Nie wiem jak bardzo trzeba być głupim, żeby tak odpowiedzieć, mi by "przez gardło" takie coś nie przeszło.

Zamiast napisać "nie mam wagi, model roweru to XXX może pan spróbować znaleźć w necie" to piszę jakieś odzywki z gimazy. Debil i tyle.
  • Odpowiedz
Chłop zwyczajnie spytał, ile waży rower, bo może będzie go taszczył na 3. piętro codziennie i robi mu różnicę, czy waży 10 kg czy 20 kg. Nic nie wiemy o rowerze ani o przyczynach, ale wykopki już wydały wyrok, że hurr durr pedalarz reduktor.
Psychiczni ludzie.
  • Odpowiedz