Wpis z mikrobloga

#audio #sluchawkibezprzewodowe

Miałem kilka lat słuchawki Sony WF-1000XM3 i bardzo je lubiłem, zużyły się baterie, wymiana wszystkich prawie tyle co nowe słuchawki więc kupiłem WF-1000XM5 i strasznie żałuje (starych już nie mam). Dźwięk beznadziejnie płaski imho. Nawet jak na aplikacji próbowałem pokombinować z basami na maxa to dalej mam wrażenie że to słuchawki za 100 zł (ze starymi nawet nigdy nie używałem tej apki Sony, jechałem na domyślnych ustawieniach zawsze). Dodatkowo mam wrażenie że noise cancelling działa gorzej w nowych (!). Czy ktoś może polecić jakieś dobre słuchawki douszne z NC?
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@karnov: również długi czas używałem wf1000xm3, wszystko mi w nich pasowało oprócz wielkości, bo nie były przez to zbyt funkcjonalne, dźwięk bardzo mi odpowiadał. Przesiadłem się na soundcore liberty 4 nc i bardzo dźwiękowo mi odpowiadają, wielkościowo również, jednak anc zdecydowanie gorsze jak w Sony. No ale z anc w Sony to mało które mogą konkurować. Mimo to polecam Ci sprawdzić.
  • Odpowiedz
  • 0
@SkladanyScyzorykwPoniedzialek: może trochę przesadziłem z krytyką bo czuję się rozczarowany - jednak słyszę wyraźną różnicę na niekorzyść. Nie udało mi się uzyskać podobnego brzmienia jak na XM3, nawet z Bass Boost brzmi jakoś bardziej płasko. Jakiś czas temu gdzies czytałem że nowe pokolenia preferują mniej basu/wiecej sopranu bo są przyzwyczajone do gorszych słuchawek albo słuchania muzyki prosto z tel, nie wiem ile w tym prawdy ale zastanawiam się czy to
  • Odpowiedz