Aktywne Wpisy

Koobik +3
Szanowna nocna brać, mam trudny temat do rozgryzienia.
DZIENNA NIE MOZE KOMENTOWAĆ
#psiarnia #policja #problemypierwszegoswiata
Niecałe
DZIENNA NIE MOZE KOMENTOWAĆ
#psiarnia #policja #problemypierwszegoswiata
Niecałe

adamsowaanon +13
Śmieszy mnie to gadanie że USA upadnie lub Chiny ich wyprzedzą.
Od 200 lat ludzie masowo wyjeżdżają do USA, z całego świata,
Skośnookie, ruskie też do tego zgniłego zachodu przez Darien gap,wszyscy tam jadą,
Jakoś nie widzę żeby Amerykanie lub Europejczycy wyjeżdżali w takiej skali do Chin, Rosji, Indii
Do
Od 200 lat ludzie masowo wyjeżdżają do USA, z całego świata,
Skośnookie, ruskie też do tego zgniłego zachodu przez Darien gap,wszyscy tam jadą,
Jakoś nie widzę żeby Amerykanie lub Europejczycy wyjeżdżali w takiej skali do Chin, Rosji, Indii
Do

źródło: 1000013685
Pobierz
Będzie niepopularne z opiniami więc zapnijcie pasy :)
(Kolejność przypadkowa). I wybaczcie jeśli przez lata coś się w Polsce zmieniło i jest już podobnie jak w UK
1.Te same mundurki dla wszystkich uczniów danej szkoły ( ograniczone epatowanie statusem społecznym rodziców itd)
2. Dzieci wymieniają się w ławkach a nie że przez cały rok z tą samą ulubioną osoba ( ułatwiona wymiana zdolności pomiędzy dziećmi, wyrabianie umiejętności społecznych, behawioralnych )
3.Brak prac domowych ( dzieciaki mają prawo do wypoczynkunpoxs murami szkoły)
4. Brak plecaków z ciężkimi książkami ( książki i zeszyty zostają w szkole
5.dzieci dostają pod opiekę kolegów i koleżanki z młodszych klas i mają wspólne aktywności/lekcje ( dzieciaki szybciej uczą się od swoich trochę starszych kolegów niż od rodziców/nauczycieli
6. Inne podejście do oceniania ( ocena umiejętności zamiast polskiego systemu 1-5)
7. Większy zakres zajęć pozaszkolnych do wuboru (gra na pianinie, taniec , piłka nożna , ręczna , siatkówka, rysunek itd) każde dziecko ma większą szansę na odnalezienie swojej życiowej pasji
Zapraszam do dyskusji, własnych spostrzeżeń i wymiany zdań :)
#uk #edukacja #szkolnictwo
źródło: temp_file2329219948271288432
Pobierz@zomowiec: A teraz inna strona tego medalu na podstawie więzienia czy obozów.
Narzucanie jednakowych ubrań zabija indywidualność. Tworzy od najmłodszych lat niewolnika systemu.
Większość tych rzeczy po za system oceniania próbowali realizować jak uczęszczałem do gimnazjum w Polsce.
2/ fajne i niefajne, wolałabym mieć wybór z kim siedzę niż być integrowana na siłę
3/ w polsce to wprowadzono
4/ jak nie ma zadań domowych to dobra opcja
5/ niby tak, ale mam małe zaufanie do dzieci i ich psychopatycznych skłonności, mam nadzieję, że jest to pod jakąś kontrolą
6/ imo jeden pies. każdy system daje wyobrażenie o
1. od mundurków odeszliśmy chyba jakoś około 2000 (chyba, że to tylko w mojej szkole tak było)
2. abstrakcja
3. wprowadzili niedawno - protesty chyba jeszcze się nie skończyły ( ͡º ͜ʖ͡º)
4. mieli to wprowadzić dawno temu - niestety pomysł jest skutecznie torpedowany przez właścicieli wydawnictw szkolnych - w skrócie przez polityków i ich przydupasów. Co roku nowe wydania tej samej książki, które często sprowadzają się do innego
@zomowiec: Tzn jaki sposób oceniania?
Też nie można, dzieci nie mogą przynosić żadnych zbędnych rzeczy do szkoły. Wszystko to, co jest potrzebne (piórniki, foldery, butelki na wodę) jest jednakowe i się to kupuje lub dostaje za pośrednictwem szkoły. Telefony komórkowe są zabronione, tylko year 6 mogą je przynieść jako że mogą już sami wracać do domu, ale oddają je nauczycielowi na cały dzień.
Osobiście byłem
@chemik_kieszyk: ok, to zmienia postać rzeczy. jednak nie mam wątpliwości, że i tak każdy doskonale wie, kogo na co stać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://worldpopulationreview.com/country-rankings/pisa-scores-by-country
@NieWiemWiecSieWypowiem: ta akcja giertycha była podczas mojego gimnazjum, czyli eee jakoś 2005-2008 i jeśli dobrze pamiętam, to najbardziej nam, dzieciakom, przeszkadzało, że wtf to wcale nie były mundurki XD to np. była ohydna, beznadziejnej jakości/kroju kamizelka zapinana na zamek przedziwnej długości, żadny fajny mundurek na angielski/japoński styl. Poza tym oprócz kamizelki i tak każdy
źródło: 55aadf979d73e_o_large
PobierzTo wiadomo, dokładnie jak w dorosłym życiu ( ͡° ͜ʖ ͡°) choć w primary school nie jest to jeszcze problem, raczej dopiero w secondary school pokazują biedakom, że są biedakami. W szczególności w prywatnych szkołach.
Wymyślili z-----e mundurki za które kazali rodzicom płacić, problem był taki że dla tych najbiedniejszych rodzin to był bardzo duży wydatek wtedy.
Z moich antysystemowych osiągnięć to nigdy tych szmat nie założyłem i odmówiłem noszenia tego a w ślad za mną wielu innych tym samym rozkręciliśmy 20 lat temu gimnazjalną imbe na całą szkołę i mimo że niby trzeba było nosić to