Wpis z mikrobloga

Ludzie mówią że nie chce pracować z lenistwa. A ja nie chce pracować bo nie popieram dyskryminacji mężczyzn. Pozatym zawsze zazdrościłem bezdomnym czasu wolnego, w dupie mam pogoń za hajsem i karierą. Życie to coś więcej niż bycie trybikiem w maszynie. Jedyna szansa to iść się diagnozować i napewno wykryją jakąś schizofrenię np i będzie renta

#przegryw #neet #dyskryminacjamezczyzn
KapitanKam - Ludzie mówią że nie chce pracować z lenistwa. A ja nie chce pracować bo ...

źródło: IMG_5891

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KapitanKam mężczyzna A dożyje 90 lat życia, mężczyzna B dożyje 50 lat, bo ma chorobę alkoholową nabytą w drodze lenistwa życiowego.

Średnio każdy z nich żyje na emeryturze 5lat.

Tak zawsze płaczecie jak zobaczycie średnią wynagrodzeń, która jest zaniżana przez wynagrodzenia kobiet, a teraz nagle średnia która jest zaniżana przez mężczyzn ginących na motocyklach, czy podczas innych hobby, i to jest dla was ok? ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
@michalcorobisz:

nie dlatego ze jeden pil a-----l drugi nie

Owszem, również dlatego.

the change in the relative level of mortality rates for men and women becomes closely associated with risk-related behaviors (e.g., obesity, cigarette smoking, alcohol consumption) and management of
  • Odpowiedz
  • 138
@Essapierds2007: Ale bzdury z tym ginięciem. Poza tym pay gap jest w Polsce na granicy 1-2% w Polsce. Weźmy na przykład akcje afirmacyjne na temat profilaktyki - z 60% budżetu idzie na raka p----i czy szyjki macicy, potem na raka płuc. Na raka jąder czy prostaty nie idzie prawie nic, a ten drugi w pewnym wieku jest podobnie śmiertelny jak kobiece raki. Poza tym NFZ nie finansuje na niego pewnej
Szalom - @Essapierds2007: Ale bzdury z tym ginięciem. Poza tym pay gap jest w Polsce ...

źródło: IMG_0333

Pobierz
  • Odpowiedz
@Szalom:

Weźmy na przykład akcje afirmacyjne na temat profilaktyki - z 60% budżetu idzie na raka p----i czy szyjki macicy, potem na raka płuc.

To na pewno złośliwa dyskryminacja, a nie wypadkowa śmiertelności tych nowotworów i łatwości ich wykrycia przy
  • Odpowiedz
@KapitanKam bezdomni, których widuję w swojej okolicy są całkiem zarobieni i nie wygląda mi to na czas wolny. W momencie, gdy piję kawkę na HomeOffice to oni grzebią w śmieciach na moim podwórku szukając fantów, przede wszystkim butelek, trzeba przyjść, spojrzeć, przegrzebać, pobrudzić się, spakować i iść z tym dalej do kolejnego śmietnika. Później gdzieś to spróbować sprzedać lub wymienić, p------ę taką wolność i niedogodności.
  • Odpowiedz
@pianinka: Ale jak kłamać? Nie widzisz na mapce że Skandynawia to 2-4 lata? Będziesz się przywalać bo nie tak napisałem tylko 2 lata? Nadal to ogromna różnica wobec ponad 10.

Skandynawia to też rejon słynący z wielkiego alkoholizmu, palenia tytoniu, ogólnie niezdrowego i niebezpiecznego trybu życia. I coś państwo potrafiło z tym zrobić. O tym mówię. Więc to co mówisz to banialuki, bo może nie w Skandynawii; ale w Finlandii
  • Odpowiedz
@Szalom przecież styl życia ma duży wpływ na jego długość. Ja swojego partnera od 3 lat próbuje namówić na wizytę u lekarza z problemem to „nie widzi potrzeby”. Słyszałam historie o chłopach, którzy do urologa poszli dopiero jak utracili możliwość oddawania moczu. Myślę, że brak lekceważenia własnego zdrowia mógłby spokojnie podnieść średnią o kilka lat. Czy tutaj konieczna jest kampania społeczna i działania systemowe? Tak. Czy ten problem wynika z podejścia
  • Odpowiedz
Nie widzisz na mapce że Skandynawia to 2-4 lata? Będziesz się przywalać bo nie tak napisałem tylko 2 lata?

@Szalom: To napisz od razu 0, bo w sumie też blisko dwa. Chcesz dyskutować o faktach to pisz o faktach, a nie koloryzuj dla efektu.

Skandynawia to też rejon słynący z

w Finlandii
  • Odpowiedz
@demimka kampania społeczna? Trzeba coś zrobić? Strajk? Nigdy w życiu, chłopom się nie chce. Lepiej na wykop popisać o #p0lka i jak to na chady lecą i pora na csa. To jest jedyna kampania społeczna na jaką stać chłopstwo w Polsce
  • Odpowiedz