Wpis z mikrobloga

@Defined: air fryer to takie dziwne urzadzenie. Niby po prostu maly piekarnik, ale z drugiej strony robi robote. Chociaz wydaje mi sie ze trafai w aktualne zapotrszebowanie, single. Ewentualnie pary. Taki airfyer 6L to styknie i robi szybciej niz piekarnik. Chociaz wydaje mi sie ze padnie i za 2 lata swiat o nim zapomni.

W przeciwienstwie do mikrofal, tak jak @radoskor3 powiedzial. Te urzadzenie, zdecydowanie bardziej uniwersalne i troche
  • Odpowiedz
W przeciwienstwie do mikrofal, tak jak @radoskor3 powiedzial. Te urzadzenie, zdecydowanie bardziej uniwersalne i troche bardziej lata luke majac piekarnik, niz airfryer

@vealen0: 4 lata temu nabyłem swoja pierwsza mikrofale, wcześniej miałem do czynienia tylko u babci czy gdzieś na wyjazdach. no w sumie było fajnie, używało się co drugi dzień, wygoda i w ogóle. 2 lata później kupiłem grilla elektrycznego... i od dwóch lat mikrofali użyłem może z
  • Odpowiedz
@radoskor3 mikrofale to nadają się do firmy żeby żarcie odgrzać, wyciągasz ciepłego gluta z mikrofali i wiesz że nic lepszego nie dostaniesz, ale w domu gdzie masz opcje to robienie żarcia w mikrofali jest przestepstwem
  • Odpowiedz
@winsxspl: No ale w grillu popcornu nie zrobisz, pizzy, jak sam mowisz, nie odgrzejesz. Zupy tym bardziej. Ludzie mleko podgrzewaja, czy nawet jajka gotuja.

Mi tam mikrofala tez niepotrzebna, airfryer wystarczy. Zarowno ty i ja mamy zapotrzebowanie specjalne. Mimo to, mikrofala nadal bardzie j uniwersalna.
  • Odpowiedz
@vealen0: za to w mikrofali nie zrobisz tostów, nie wytopisz boczku, nie zwiniesz tortilki. wiadomo, że wiele rzeczy się uzupełnia, u mnie mikrofala okazała się koniec końców średnio potrzebnym dodatkiem. ale fajnie, że mamy te wszyskie urządzzenia i każdy może wyrać to, czego potrzebuje
  • Odpowiedz
@winsxspl: Ja robię w mikrofali tosty, topię boczek, piekę babeczki, palę tortille, zapiekanki, pizze, i inne szybkie dania. Po prostu mam mikrofalę z funkcją grilla i dodatkowy ruszt gdzie podnoszę sobię żarcie wyżej niż kręcący się tależyk i jest sikalafą. W moim przypadku piekarnik to jest urządzenie które nadaje się do wypieku ciasta czy grzania udek - ale że za tymi daniami nie przepadam to używam go raz na ruski
  • Odpowiedz
@Defined: air fryer Zajebista rzecz, ale wciąż co jakiś czas widzę komentarze ludzi którzy z oburzeniem informują że przecież to jest mały piekarnik i że po co to komu xD
Te wpisy o mikrofali też jakieś dziwne - praktycznie każda rzecz podgrzana w mikrofali smakuje gorzej niż jak się podgrzeje na patelni czy w airfrajerze. Sam oczywiście czasami używam bo to oszczędność czasu ale jedno i drugie jest do innych
  • Odpowiedz
praktycznie każda rzecz podgrzana w mikrofali smakuje gorzej niż jak się podgrzeje na patelni czy w airfrajerze

@DavyX: Zupy nie odgrzejesz na patelni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
praktycznie każda rzecz podgrzana w mikrofali smakuje gorzej niż jak się podgrzeje na patelni czy w airfrajerze.

@DavyX: Zupy nie odgrzejesz na patelni ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Foxing: Kawy ani herbaty też nie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
od dwóch lat mikrofali użyłem może z 3 razy

@winsxspl: o matko, serio? Mikrofali używam kilka razy dziennie, do podgrzewania napojów (mleko na kakao, odgrzanie zimnej herbaty), do rozmrażania zamrożonych dań albo mięsa, do odgrzewania rzeczy w wodzie (typu pierogi czy parówki), do odgrzewania zup i sosów, do ogrzewania zimnych rzeczy z lodówki dla dzieci, do roztapiania masła na ciasto, mnóstwo zastosowań (ale też większość jak ma się dzieci)
  • Odpowiedz
@ArchDelux moja odpowiedź była sugestią do zdjęcia, co miało wpływ większy niż frajer, nie co jest lepsze w kuchni.

jak masz piekarnik w domu konwekcyjno-parowy to taki frajer to najwyżej ciekawostka
  • Odpowiedz