Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#samotnosc #depresja #psychiatra #psychiatria #psychologia #divy #prostytutki
Nie mam znajomych, większość czasu spędzam przed komputerem. Na studiach witam się z ludźmi i tyle. Mój bliski przyjaciel ze studiów (licencjackich) nie poszedł na studia magisterskie. Czuję się bardzo samotny, miewam myśli samobójcze. Nigdy nie miałem dziewczyny. Myślałem o poójściu do divy, lecz nie sądzę, aby było to długoterminowe rozwiązanie mojego problemu. Nawiedzają mnie przykre wspomnienia z nękania, którego doświadczyłem w czasach szkolnych. Leki od psychiatry (zmieniane kilkakrotnie) nie pomagają. Czy da się jakkolwiek zwiększyć swoją charyzmę? Przeczytałem dwie książki psychologiczne i nie pomogło mi to ("Wywieranie wpływu na ludzi. Teoria i praktyka" autorstwa R. Cialdiniego, "Podręcznik manipulacji" H. Gregory, K Maryann ). Ma ktoś jakiś pomysł/sposób na poprawę mojego życia?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#samotnosc #depresja #psychiatra #psychiatria...

źródło: wywieranie-wplywu-na-ludzi-teoria-i-praktyka-ebook-mobi-b-iext103314285

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: pewności siebie nie nabierzesz z czytania książek ani umiejętności działania. Przychodzą z czasem jak się działa z ludźmi. Szukaj zainteresowań gdzie możesz spotykać ludzi i idź w to.
  • Odpowiedz
a możesz się nauczyć grania w piłkę nożną albo strzelectwa czytając książkę?
jak nie zaczniesz z ludźmi rozmawiać to mozęsz sobie przeczytać 50 książek. i będziesz gorszy w rozmawianiu od kogoś kto nie przeczytał żadnej, ale rozmawiał z sklepową codziennie.

oczywiście nie twierdze, że techniki manipulacja / socjotechnika nie działają, ale to nie je syt coś co Cię nauczy jak rozmawiać z ludźmi a zrozumienie ich i stosowanie wymaga rozwiniętej empatii poznawczej i obycia.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @10129

a czego oczekujesz od leków?

co się musi stać abyś uznał, że pomogły?

Oczekuję od leków pomocy w zwalczeniu depresji oraz zwiększenia energii do
  • Odpowiedz
  • 1
@mirko_anonim konkrety.

I będziesz musiał przestać siedzieć cały dzień w necie bo to rozregulowuje układ nagrody i nie będziesz miał energii do działania nigdy ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Czy da się jakkolwiek zwiększyć swoją charyzmę? Przeczytałem dwie książki psychologiczne i nie pomogło mi to

@mirko_anonim: niebywałe, a jakbyś obejrzał 2 mecze na canal plus to już byś chciał grać w piłkę jak Lewandowski?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Ana77 Na jakiej podstawie stwierdzasz, że sam nie wiem czego chcę?
Cytowany poniżej tekst nie został napisany przeze mnie (OPa).

nie chcę mieć kontaktu z
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: przykro się czyta taki wpis. Sam mam całkiem niezłą charyzmę i "siłę przebicia", ale doszedłem do niej z czasem. Zdarzyło mi się skakać na głęboką wodę i zaczynać życie od nowa w nowych krajach, rezygnować z pracy która mi nie pasowała, rezygnować z ludzi którzy mi nie pasowali. Zawsze to wymagało wejścia w nowe środowisko i za każdym razem było łatwiej.

Idealnie jest być pewnym siebie, ale nie aroganckim.
  • Odpowiedz
Sugerujesz, że osoby, które potrafią wywierać wpływ oraz wpływać na decyzje innych ludzi dostają "mukę na dziąsło"? XD Przecież to stwierdzenie jest bez sensu...

Czy czołowi politycy dostają"mukę na dziąsło"?

@mirko_anonim: Wielu porusza się wszędzie z ochroną. Właśnie z tego powodu. Nie jest żadnym odkryciem, że politycy są przekupywani/zastraszani i lobbują za czymś nie z własnej woli.

Ty nie jesteś politykiem i z tobą postąpią swojsko. Jeden z drugim weźmie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Musisz rozmawiać z ludźmi. Wychodź na jakieś wydarzenia, do klubów, miejsca gdzie są jakieś interakcje, próbuj się odezwać do kogokolwiek. Jak będziesz siedzieć w ciemnej szopie i czytać podręcznik do manipulacji jako prawiczek to prędzej zostaniesz edgelordem który jeszcze bardziej odstrasza kobiety.
  • Odpowiedz