Wpis z mikrobloga

Remedy robi teraz remaki pierwszego i drugiego Max Payne'a.

Najbardziej ciekawi mnie jaki wygląd będzie miał bohater bo przecież w każdej odsłonie tej serii prezentował się zupełnie inaczej.

Dla mnie jedyny słuszny wybór to twarz Sama Lake'a i mam nadzieję że twórcy widzą to podobnie.

#maxpayne #remeke #gry
Larsberg - Remedy robi teraz remaki pierwszego i drugiego Max Payne'a. 

Najbardziej ...

źródło: Max Payne

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Garztam: może mi coś umknęło, ale gdzie to wyczytałeś?

Ogólnie remaster by pewnie musiał powstać na starym silniku, a ja wprost kocham jak gra się w dwójkę na Max-Ed, i na Northlight chyba nie ma h. we wsi, żeby odwzorowali tak płynność animacji patrząc jak to wygląda w Control czy Quantum Break.
Grałem też w wersję na PS2, która jest na RenderWare, i bodaj też używa Havok, tylko bardziej uproszczonego,
  • Odpowiedz
  • 0
@Garztam: @deton24

Robią remeke czyli zbudowanie gry od podstaw na nowym silniku wobec czego gameplay jak i sama fabuła mogą ulec pewnym zmianom.

Remastery są bez sensu bo to tylko poprawa grafiki przez lepsze tekstury czy efekty świetlne.
  • Odpowiedz
@Larsberg: nie wszystkie remastery są złe, jak i nie wszystkie remastery są dobre. Po prostu Max-Ed już jest raczej za stary żeby udźwignąć to wizualnie, aczkolwiek Alan Wake też jest Max-Edem, ale raczej mocno przebudowanym. Tylko remaster AW wyszedł właśnie tak se, a tutaj lepiej, żeby do takiej sytuacji nie doszło. Z innych przykładów gier zremasterowanych na nadal starych silnikach - Masz Effect Trylogia (UE3), Burnout Paradise (RenderWare), NFS HP
  • Odpowiedz
  • 0
@deton24: Pierwszego Max Payna można zupełnie inaczej przedstawić. Z tego co pamiętam były tam komiksowe przerowniki filmowe z racji ograniczonego budżetu. W remaku mogą zrobić zamiast tego cutscenki na silnku gry. Jeśli gra będzie prezentować poziom graficzny Alana Wake 2 to zapowiada się bajecznie. Historia jest brutalna i mam nadzieję że taka pozostanie.
  • Odpowiedz
@deton24 gdzieś to wyczytałem, a teraz nie mogę znaleźć konkretów, bo jeden wynik google mówi, że wyjdą dwie części i będą razem sprzedawane, inna że dwie inne części, a inny mówi, że będzie jedna połączona w dwie. Gdy to wyczytałem to myślałem że pewnie zrobią to jak w ekranizacji Maxa, a potem nie śledziłem tematu.
  • Odpowiedz