@NapoleonV w zeszłym roku babka w biedronce zrobiła podobny błąd pomyliła się o 70 zł. Zorientowałem się dopiero po powrocie do domu. Następnego dnia wyjaśniłem sprawę. Babka się na mnie dziwnie patrzyła, ale podziękowała i wszyscy żyli dlugoni szczęśliwie ¯_(ツ)_/¯
@NapoleonV: też tak miałem w żabce - wróciłem się a gościu za ladą prawie mnie wyśmiał i popatrzył jak na frajera ( ͡°ʖ̯͡°) ty się mogłeś przynajmniej lodzika domagać.
@NapoleonV: Nie rozumiem jak można postąpić inaczej. Niby te 3 piwa dla sklepu to kij, spiszą to na straty lub przyjmą, że jakiś menel ukradł, ale żyj z przeświadczeniem, że zarąbałeś 3 piwa, na które przecież Cię stać xD
@NapoleonV ten Twój kolega to pewnie z tych co jak znajdą portfel to hajs do siebie a reszta w krzaki bo to przecież nie jego problem ze ktoś zgubił ( ͡º͜ʖ͡º) a Ty zrobiłeś to co należało, szanuje
@NapoleonV: Na koniec zmiany zlicza sie kase i kasjer pokrywa braki z wlasnej kieszeni.
Jestes uczciwym, wartosciowym l i dobrym czlowiekiem. I nie sluchaj tych co mowia ze warto sie zeszmacic za jakies grosze. Ukradzione komus kto ciezko prackuje na zycko.
@NapoleonV: miesiąc temu kupilem 3 bransoletki a baba skasowala jedna, wiec jak sie po paru minutach sie kapnalem i wrocilem i mowie ze mi zle skasowala a ona zamiast wziac ode mnie kase to w kolko jeczala "pan oszalal", "panu sie cos pomylilo", "pan jest nienormalny", "czy pan rozumie ze ja sie pomylilam na pana korzysc". itd. Ja jej tlumacze ze chce tylko doplacic i sobie pojde, a ona zaczęła
@NapoleonV: w Lewiatanie zrobiłbym tak samo, ale w Biedronce czy Lidlu o-----i mnie już tyle razy, że pewnie bym olał.
Ostatnio np. kasowałem na samoobsługowej ziemniaki, wyskoczył błąd. Podeszła kasjerka, machnęła zatwierdź i poleciała na drugi koniec. A co mignęło na ekranie? ~"Nieprawidłowa waga towaru - Waga zmierzona: 1,8Kg, Waga oczekiwana: 2,5Kg".
Ostatnio np. kasowałem na samoobsługowej ziemniaki, wyskoczył błąd. Podeszła kasjerka, machnęła zatwierdź i poleciała na drugi koniec. A co mignęło na ekranie? ~"Nieprawidłowa waga towaru - Waga zmierzona: 1,8Kg, Waga oczekiwana: 2,5Kg".
A co miała więcej robić skoro i tak zapłaciłeś za to tyle ile powinieneś tylko po prostu waga zwariowała?
A co miała więcej robić skoro i tak zapłaciłeś za to tyle ile powinieneś tylko po prostu waga zwariowała?
@Krupier: hmm, no nie wiem, wymienić, zaproponować anulowanie? Przynajmniej poinformować. Cena była za opakowanie 2,5kg i za tyle zapłaciłem dostając 1,8kg.
@NapoleonV ja kiedyś zrobiłem zwrot towaru zamówienia internetowego. Zamówione były dwie rzeczy za 15 i 75 zł jakoś. Żona mi to dała żebym zwrócił bezpośrednio w sklepie. Zwracała ta droższa rzecz, ale włożyła ją do kartonu po tej tańszej rzeczy. Kasjerka zaczytała ten kod tańszy i zrobiła zwrot. Wyszedłem ze sklepu i skapnąłem się co się stało, wróciłem i wytłumaczyłem. No patowa sytuacja ale skończyła się tak, że zrobiliśmy zwrot droższej
Gdybys dowiedział sie o tym dopiero w domu to co bys zrobił?
Zostałbyś tym złodziejem?
Komentarz usunięty przez moderatora
ty się mogłeś przynajmniej lodzika domagać.
Mimo wszystko szanuję mocno twoją uczciwość.
Jestes uczciwym, wartosciowym l i dobrym czlowiekiem.
I nie sluchaj tych co mowia ze warto sie zeszmacic za jakies grosze. Ukradzione komus kto ciezko prackuje na zycko.
Jak krasc to miliony
@NapoleonV: w Lewiatanie zrobiłbym tak samo, ale w Biedronce czy Lidlu o-----i mnie już tyle razy, że pewnie bym olał.
@Krupier: hmm, no nie wiem, wymienić, zaproponować anulowanie? Przynajmniej poinformować.
Cena była za opakowanie 2,5kg i za tyle zapłaciłem dostając 1,8kg.