Wpis z mikrobloga

Po miesiącu użytkowania Macbooka Pro M4 MAX jestem nawet nie tyle rozczarowany, co czuję się wręcz scamowany. I nie mówię tutaj o idiotycznych rozwiązaniach w tym systemie, do których pewnie można się przyzwyczaić jeśli nie wiesz, że w Windowsie jest dużo łatwiej.
- rendering 3d na poziomie laptopów za 6k
- rendering video miał być super, no jest trochę szybciej, ale bez szału
- stabilizacja 5 minutowego klipu 4k trwa tyle samo co na moim 3-letnim Omenie albo w ogóle nie idzie (Warp stabilizer), z tą różnicą, że na Omenie działa zawsze, a na MacOS czasami nie idzie w ogóle.
- na plus szybkość działania samych modeli 3d i projektu 4k

Teraz zastanawiam się czy tyle osób od photovideo polecało mi Maca bo nigdy na niczym innym nie siedzili po prostu? Dla mnie przy tej cenie to wręcz zakrawa o scam.

#apple #macbook #windows
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fredperry: No jako użytkownik Apple powinieneś wmawiać sam sobie że te rozwiązania są wygodniejsze i wgl otwórz głowę bro.

Faktem jest to że niektórzy applowi zboczency wmawiają innym że 3d rendering jest spoko, bo chip M to nie tylko CPU ale i GPU, więc jestem ciekaw co applowi psychopaci macie OPowi do powiedzenia.

Realnie to fajny laptop jak szef w korpo ci go kupi byś mógł w trakcie lotu na wakacje wypełniać
  • Odpowiedz
  • 0
@Rustyyyy: jak pierwszy raz odpaliłem warp stabilizer w Premiere Pro, to się zawiesił xD

Czas na baterii faktycznie plus, akurat mi się przyda, bo często muszę używać w terenie.
  • Odpowiedz