Wpis z mikrobloga

@potatolot: Parę miesięcy temu aktywiści z ostatniego pokolenia oblali warszawską Syrenkę farbą. Koszty wyceniono na około 600 tys. zł i postanowiono podjąć działania prawne.
  • Odpowiedz
@Anawa73 a to te dzbany xd i teraz muszą siedzieć na moście i prosić o pomoc, lol xd mam nadzieję że ukarzą je przynajmniej tak żeby zabolało, inaczej będziemy mieli wysyp takich atencjuszek.
Chociaż jak dostaną wysoka karę to zaraz znajdzie się stado lewaków i simpów wpłacających na zrzutki i na koniec one nie zapłacą nawet złotówki.

Dzięki za wyjaśnienie
  • Odpowiedz
Chociaż jak dostaną wysoka karę to zaraz znajdzie się stado lewaków i simpów wpłacających na zrzutki i na koniec one nie zapłacą nawet złotówki.

@potatolot: Raczej nie. ( ͜͡ʖ ͡€)

Art. 57. Zbiórka na grzywnę lub uiszczenie grzywny za skazanego lub ukaranego

Dz.U.2023.0.2119 t.j. - Ustawa z dnia 20 maja
  • Odpowiedz
@trzynastka: a wiesz może, jak się skończyło zbieranie na grzywnę przez tę parę udającą, że ktoś tam został wepchnęty po tramwaj? Nie pamiętam ich scenicznych imion, to było jakieś Lu (?) i coś tam drugiego. Też przecież zbierali (tzn. oficjalnie nie na grzywnę), ale czy się im udało czy nie to nie wiem.
  • Odpowiedz
@Anawa73: @potatolot to nagranie z zeszłego roku albo jeszcze starsze, dotyczyło chyba przyklejenia się do ulicy i nie ma nic wspólnego z syrenką - nawet nie słyszałem żeby wobec nich coś prowadzono

Pomijam już oczywiste pytanie czy za syrenke ktokolwiek cokolwiek kiedykolwiek zapłaci w kraju, w którym możesz pożyczyć milion na umowę z twoimi danymi, potem nie oddać i nie grozi ci za to nawet areszt ( ͡°
  • Odpowiedz
a wiesz może, jak się skończyło zbieranie na grzywnę przez tę parę udającą, że ktoś tam został wepchnęty po tramwaj? Nie pamiętam ich scenicznych imion, to było jakieś Lu (?) i coś tam drugiego. Też przecież zbierali (tzn. oficjalnie nie na grzywnę), ale czy się im udało czy nie to nie wiem.

@xetrov: Zebrali 250 k z tego co pamiętam. W ogóle rozwaliło mnie "rozliczenie" tej zbiórki. Napisali na facebooku
  • Odpowiedz
  • 1
@conamirko: przeciez ta po lewej to ta sama co oblewała tylko podczas innej akcji, jej już powinni ostro dowalić za to co robi, może skoro podczas tej rozmowy nie doszło do głowy ze robi coś źle to może po wczorajszej wiadomości z prokuratury się obudzi
  • Odpowiedz