Aktywne Wpisy

sqrvol +6
Nie boicie sie o swoje długoterminowe inwestycje na GPW z powodu przyszłych rządów populistów i to do czego mogą doprowadzić w ciągu 20-30 lat?
Ja się trochę zaczynam cykać i chyba ograniczę gpw do spółek które rozwijają się poza Polską.
#gielda
Ja się trochę zaczynam cykać i chyba ograniczę gpw do spółek które rozwijają się poza Polską.
#gielda

Nighthuntero +43
Co w końcu tym gejowym miesiącem, jest, nie ma? Wygląda na to, że moda na lgbt się skończyła
#programista15k #pracait #korposwiat
#programista15k #pracait #korposwiat

źródło: image
Pobierz
#gielda
źródło: image
Pobierzwidzę to już kolejny raz a ludziom już dawno kasa powracała na konto i było to zanim ktoś pierwszy raz to wkleił na wykop .
@Vateusz23: To, czy robi dobrą robotę to się jeszcze okaże. Kupowanie i trzymanie pozycji jest super, kiedy rynki rosną, ale czy zawsze tak będzie?
więc , niech może sobie wykupi reklamę .
@wlodzimierz-liszajec już ci też wyjaśnił
Nie okradli, a mogli. Dziękujemy!
@Vateusz23: To z ciekawości, jak wygląd portfel gotowy na krach na giełdzie, kiedy wszystkie akcje będą spadać w bardzo krótki czasie tracąc łącznie kilkadziesiąt procent?
@Vateusz23: Wiadomo, jak
dywersyfikacja, mówi Ci to coś ? Są inne aktywa niż akcje. Zachęcam do edukacji na stronie inwestomat.
Mam gdzieś czy Cię interesuje co o Tobie sądzę ( ͡° ͜ʖ ͡°) tylko sobie piszemy, pełen luzik
@Vateusz23: Zadałem konkretne pytanie, ale jak widać raczej nie otrzymam konkretnej odpowiedzi. Jest to akurat dosyć typowe zachowanie dla zwolenników pasywnego inwestowania, z czym się już nieraz spotkałem. No cóż szkoda, warto było spróbować kolejny raz.
Jak chcesz rozmawiać, to dobrze by było, żebyś wiedział o czym. Kolejny raz zwracam Ci na to uwagę.
Wygląda tak samo jak portfel gotowy na hossę. Autor przedstawia strategie inwestowania długoterminowego na 5lat i więcej.
1) ustalasz proporcje akcji do obligacji np. 60/40 w zależności jakie wahania jesteś w stanie przetrwać w
Takie podejście że okrada się swoich klientów i po skardze dopiero kombinuje czy trzeba im zwrócić pieniądze a jak już zwrócą to bez odsetek za bezprawne użytkownaie kapitału?
sam mam te obligi i kusi mnie, żeby w momencie większej korekty na akcjach sprzedać je i kupić właśnie akcje po spadkach