Wpis z mikrobloga

@banzi: Skoro był to "błąd techniczny" to czemu XTB konsultowało się działem prawnym a nie działem IT? No chyba, że u nich prawnicy programują - to by wyjaśniało ten bałagan u nich.
  • Odpowiedz
to jakaś zorganizowana reklama tego investomat na wykop ?
widzę to już kolejny raz a ludziom już dawno kasa powracała na konto i było to zanim ktoś pierwszy raz to wkleił na wykop .
  • Odpowiedz
@micomak: podziękuj i nie marudź. Gość napisał dobrą książkę. Pomaga początkującym i zaawansowanym. Trochę nie trafił ostatnio z obligacjami, ale robi dobrą robotę
  • Odpowiedz
@micomak: podziękuj i nie marudź. Gość napisał dobrą książkę. Pomaga początkującym i zaawansowanym. Trochę nie trafił ostatnio z obligacjami, ale robi dobrą robotę

@Vateusz23: To, czy robi dobrą robotę to się jeszcze okaże. Kupowanie i trzymanie pozycji jest super, kiedy rynki rosną, ale czy zawsze tak będzie?
  • Odpowiedz
@Vateusz23 nie przytakuję i nie zaprzeczam , że może i robi dobrą robotę , bo nigdy nie korzystałem z jego usług ani portalu a jakbym miał dziękować w powyższej sprawie , to już by było któryś raz z rzędu .
więc , niech może sobie wykupi reklamę .
@wlodzimierz-liszajec już ci też wyjaśnił
  • Odpowiedz
strategia inwestomat polega na tym żeby trzymać kiedy spada i na taką ewentualność się zabezpieczyć, tworząc portfel gotowy na różne scenariusze. Stąd pytanie @wlodzimierz-liszajec przedstawia go jako ignoranta, który nie wie o czym i o kim jest dyskusja. Więc kolego @micomak, Dokładnie tyle wyjaśnił.
  • Odpowiedz
@banzi: pomyłki się firmom zdarzają. Ale jakoś nigdy na korzyść klienta. Ile dziesiąt razy w życiu ktoś skasował mnie za dużo, nie wbiła się promocją, zła cena, za wysoka prowizja etc. Ale jakoś kurcze zawsze na moją niekorzyść. To na pewno przypadek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
strategia inwestomat polega na tym żeby trzymać kiedy spada i na taką ewentualność się zabezpieczyć, tworząc portfel gotowy na różne scenariusze.

@Vateusz23: To z ciekawości, jak wygląd portfel gotowy na krach na giełdzie, kiedy wszystkie akcje będą spadać w bardzo krótki czasie tracąc łącznie kilkadziesiąt procent?

Stąd pytanie @wlodzimierz-liszajec pokazuje że jest on ignorantem i nie wie o czym i o kim jest dyskusja.

@Vateusz23: Wiadomo, jak
  • Odpowiedz
dywersyfikacja, mówi Ci to coś ? Są inne aktywa niż akcje. Zachęcam do edukacji na stronie inwestomat.

@Vateusz23: Zadałem konkretne pytanie, ale jak widać raczej nie otrzymam konkretnej odpowiedzi. Jest to akurat dosyć typowe zachowanie dla zwolenników pasywnego inwestowania, z czym się już nieraz spotkałem. No cóż szkoda, warto było spróbować kolejny raz.
  • Odpowiedz
@wlodzimierz-liszajec: dostałeś swoją odpowiedź. Dywersyfikacja. Są inne aktywa niż akcje. Tak wg inwestomat można zabezpieczyć się na wypadek krachu na giełdzie. Zachęcam kolejny raz do edukacji i wizyty na stronie inwestomat.

Jak chcesz rozmawiać, to dobrze by było, żebyś wiedział o czym. Kolejny raz zwracam Ci na to uwagę.
  • Odpowiedz
@wlodzimierz-liszajec:

To z ciekawości, jak wygląd portfel gotowy na krach

Wygląda tak samo jak portfel gotowy na hossę. Autor przedstawia strategie inwestowania długoterminowego na 5lat i więcej.
1) ustalasz proporcje akcji do obligacji np. 60/40 w zależności jakie wahania jesteś w stanie przetrwać w
  • Odpowiedz
@banzi:

Bardzo cenię takie podejście

Takie podejście że okrada się swoich klientów i po skardze dopiero kombinuje czy trzeba im zwrócić pieniądze a jak już zwrócą to bez odsetek za bezprawne użytkownaie kapitału?
  • Odpowiedz
@Vateusz23: kiedyś trafiłem na film Cymcyka, gdzie mówił właśnie o tych obligacjach, że zakisił w nich pieniądze swego czasu i przyznał się do błędu, że kupił je za wcześnie

sam mam te obligi i kusi mnie, żeby w momencie większej korekty na akcjach sprzedać je i kupić właśnie akcje po spadkach
  • Odpowiedz