Wpis z mikrobloga

Mam przesrane anony. Muszę się dostać na diagnostykę na Banacha w Warszawie, a kolejka jest jak do psychiatry na NFZ - 5-8 lat. Tyle że mój organizm robi mi speedrun życia i wczoraj okazało się, że serce już też jedzie po bandzie.

Mam 38 lat, dwójkę wspaniałych dzieciaków, dwa psy i żonę.

O8 lat walczę z postępującym osłabieniem mięśni. Obecnie nie jestem w stanie zrobić przysiadu czy pompki, mam problem ze wstawaniem i chodzeniem po schodach. To tylko niektóre z objawów. Zaczynam mieć trudności ze zginaniem palców, zabawa z dziećmi to jak maraton. Do tego dochodzi depresja, bo widzę jak z miesiąca na miesiąc tracę kolejne funkcje.

Byłem już u tylu lekarzy, że mógłbym otworzyć własny szpital. Neurologów, immunologów, reumatologów - podejrzewają różne choroby, od SLA po rzadkie miopatie, ale bez specjalistycznej diagnostyki na Banacha to jak wróżenie z fusów.

Badania pokazują:
- uszkodzenie mięśnia sercowego
- stale wysokie CK (>1000)
- nieprawidłowe EMG wskazujące na uszkodzenie nerwowo-mięśniowe
- zmiany w obrazowaniu MRI mięśni
- zaburzenia immunologiczne

Jest tu może jakiś mirek doktor albo ktoś zna kogoś na Banacha? Każdy kontakt na wagę złota.

#medycyna #neurologia #zdrowie #warszawa #pomoc #szpital
  • 100
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 19
@Basic Może to głupie, ale w takiej sytuacji każdy się chwyta możliwej nadziei. Idź do rejestracji i zapytaj czy możesz posiedzieć dzień i jak kogoś nie będzie to wtedy wejść. Dużo ludzi nie przychodzi na wizytę a ty wtedy mógłbyś skorzystać. Chyba że to badanie na które trzeba się przygotować
  • Odpowiedz
czepiasz jakiejś głupoty

@conamirko: na razie to ty się do mnie p-------------ś c--j wie o co

@Basic: po co masz dzieci skoro jesteś chory. To jest nieodpowiedzialne. Będziesz tylko obciążeniem dla twojej rodziny. Biedne dzieci będą miały przez ciebie zniszczone życie. Już w sumie mają. No i psy, wiesz co się z nimi stanie gdy umrzesz? Trafią do schroniska
  • Odpowiedz
  • 2
@Windows98: wszystko miałem Mirku. Ale żaden lekarz nie chce przypieczętować diagnozy bez biopsji mięśni. A biopsja tylko na Banacha. Mogę ja zrobić prywatnie, ale żeby dostać diagnozę i tak będę musiał zrobić wszystko od nowa na Banacha. I z tego co wiem to jedyna placówka która diagnozuje choroby rzadkie nerwowo mięśniowe.
  • Odpowiedz
@Festiwal_Panczy: Ja napisałam że fakt że edzio ma dwa psy nic nie znaczy w tej historii. Wielcy psiarze I obrońcy moralności się odezwali i dostali ataku padaczki. Nikt się nie p-----------l. OP jest nieodpowiedzialnym człowiekiem. Zrobił sobie dwa psy by je osierocić i kupił dwoje dzieci które trafią do schroniska. On nie kocha psów bo jest złym człowiekiem

A za to że mnie obrażasz dostaniesz bana.

Zresztą edzio napisał historię
  • Odpowiedz
@Basic: jak już ktoś pisze - najlepiej znaleźć ordynatora z tego szpitala przyjmującego prywatnie. Ciężko powiedzieć jak jest w przypadku tego badania, ale zwykle jeśli przyjmą cię na oddział, to badania diagnostyczne są zupełnie z innej kolejki robione, typu rezonans czy tomograf masz od razu robiony. Chyba że to jakieś kosmiczne badanie, które temu nie podlega.
  • Odpowiedz
@Basic: robiłeś diagnostykę pod kątem boreliozy? Badanie poziomu przeciwciał kosztuje prywatnie kilkadziesiąt złotych (metoda ELISA, później ewentualnie Western-Blot gdyby ELISA wyszło dodatnie). Miałem podobne objawy przy boreliozie i podobne problemy z diagnostyką. Powodzenia!
  • Odpowiedz
@Basic: ogolnie ciekawe co piszesz, bo ja milem taki case ze tez mam problem z zanikiem czucia w konczynie itp chodzilem po lekarzach i wklepali mi nerwice, pytanie czy wklepali zebym sie odpyerdolil czy faktycznie ja mam. Ale wiem jedno jak w efekcie zmienilem prace na duzo mniej wymagajaca, odpuscilem jakis wyscig szczurow to nagle odeszlo mi wiele problemow. W tym zoladkowe, oddechowe bolowe. Czucie nadal oslabione. Hmm ciekawe, moze
  • Odpowiedz
@Basic: Mnie też odesłali na Banacha i też 2028 najwcześniej. Szukałam prywatnie u ordynatorów, ale nikt nie przyjmuje od wielu lat. Idź gdzieś poza Warszawą to zbadaj, bo sobie do usranej śmierci można czekać, nikt cię poza kolejką nie przyjmie, tysiące ludzi czekają na swoją kolei niestety i każdy ma swoją historię do opowiedzenia.
  • Odpowiedz
  • 3
@Reanef: tak, w grze jest miopatia mięśni, która jest chorobą autoimmunologiczną. Niemniej wszystkie markery wyszły negatywnie oprócz jednego (IBM) który wyszedł graniczny, ale nie pasuje mój wiek. Reumatolog i z dwóch neurologów mówi że to górny neuron ruchowy czyli SLA, z kolei immunolog i kilku innych neurologów (już nie zliczę u ilu neurologów byłem) ze miopatia. I tak od ściany do ściany. Każdy swoje.
  • Odpowiedz
@Basic: przykład z rodzimego podwórka, wycięcie tarczycy, termin normalnie jakiś tam rok chyba? Po prywatnej wizycie u ordynatora nie wiem czy miesiąc minął...
  • Odpowiedz