Wpis z mikrobloga

@WhiskeyIHaze: A skąd wiesz? jesteś z nim codziennie 24h/7, że wiesz na pewno, że nie pije, może zaszywa się gdzieś czasem sam żeby się nachlać gdzie nikt nie widzi? A może po prostu nie był uzależniony, bo tym jest właśnie alkoholizm - uzależnieniem które to z kolei jest kolejną chorobą. Też zależy ile czasu niby walił tę wódę dzień w dzień, są osoby które dwa lata mogą walić ostry melanż
  • Odpowiedz
@Jajozjadakure czyli uważasz, że nie da się wyjść z alkoholizmu czy o co ci chodzi bo nie kumam. Wiadomo, że każdy jest inny i inaczej reaguje.
Mój ojciec palił codziennie po 2 paczki papierosów, przez 20 lat. Jednego dnia stwierdził, że rzuca i od tej pory nie widziałem go nigdy z papierosem. A przez pierwsze 10 lat jego nie palenia mieszkałem z nim pod jednym dachem więc watpie, żeby popalał kitrajac
  • Odpowiedz
Odpowiem ci trochę nie po kolei.

Mój ojciec palił codziennie po 2 paczki papierosów, przez 20 lat. Jednego dnia stwierdził, że rzuca i od tej pory nie widziałem go nigdy z papierosem. A przez pierwsze 10 lat jego nie palenia mieszkałem z nim pod jednym dachem więc watpie, żeby popalał kitrajac się w kiblu czy kotłowni bo to dorosły człowiek xd może Ty lubisz oszukiwać wszystkich dookoła oraz siebie samego ale nie każdy
  • Odpowiedz
@Jajozjadakure nie próbuje Cię deprecjonować tylko skoro Ty twierdzisz, że mój kumpel może kłamie to ja twierdzę, że może u Ciebie to normalne ale nie każdy tak ma.

Przygotowywał się do tego tak, że palił on i moja mama. Mama poszła na jakieś rzucanie szlugow dzięki hipnozie. On to wyśmiał i powiedział, że jak ona rzuci to on też. On nie pali od 20 lat a mama po miesiącu wróciła do
  • Odpowiedz
@marv0oo: tylko skąd pewność że jest alkoholikiem, już tłumaczył po co mu wszywka etc brakuje to asertywności w piciu, ktoś zaproponuje to się zgadza, nie odmawia, a tak będzie miał jakiś czas wymówkę. Są w zasadzie różne stadia alkoholizmu i różne formy.
  • Odpowiedz