Aktywne Wpisy
edenptlg +624

Amigoyamigo +61
Wyjechałem z Polski w 2017 i to chyba była najlepsza decyzja w moim życiu. Oczywiście zachód ma też swoje problemy, nigdzie nie jest różowo i koszty życia są różne ale mimo wszystko codziennie rano budzę się z uśmiechem na twarzy że nie jestem w ojczyznie. Jestem po prostu szczęśliwy. Szczęśliwy że nie muszę codziennie walczyć o przeżycie, szczęśliwy że mam normalna pracę, szczęśliwy że moje pieniądze z podatków idą na normalne usługi

#majsterkowanie #diy #naprawalaptopow #walokidmajstruje
źródło: 472990340_1275054167094860_3142662012888096828_n
Pobierz1. Zrobić spawanie plastiku po bożemu
2. Stopić lutownicą kikuty z tych nitów żeby się rozlały i złapały klawiaturę ( u mnie ta opcja nie wchodziła w gre bo to druga wymiana klawiatury i już nie
źródło: DLUGOPIS-DRUKARKA-3D-PEN-ZESTAW-WKLADY-mix-kolor
Pobierz@kidi1: no tylko ta metoda chyba działa przy pierwszej wymianie klawiatury a przy każdej następnej nie po już nie ma czego topić, cnie?
@Belzdron: tak i nie. Wszystko zależy z czego jest zrobiona obudowa laptopa - a zapewne nie jest to proste tworzywo, ale można by założyć jakies coś ABS-podobne (można poznać po zapachu podczas topienia, i ew. reakcji z acetonem). I wtedy zadziała wyłącznie jeśli użyjesz drutu ABS - a nie wszystkie długopisy3D potrafią działać z ABS (ze