Aktywne Wpisy

Marek_Tempe +16
Dobrze, że nikt nie widzi moich notatek o użytkownikach.

Nusantara +9
#raportzpanstwasrodka
Czy Marcin z kanału Popatrz Wieprz ma jakieś papiery na pobyt w Kambodży? Pozostali Polacy ciągle jedzą do Tajlandii czy Chin, a ten konsekwentnie snuje się jedynie motorkiem wokół domu. Wyjazd za granicę dostarczyłby mu contentu na pół roku na pewno by nie ukrył tego na vlogach. Ponadto to nie pracuje, nie studiuje i nie jest w żadnym, legalnym związku małżeńskim żeby posiadać stały pobyt. Nie podróżuje, nie zwiedza
Czy Marcin z kanału Popatrz Wieprz ma jakieś papiery na pobyt w Kambodży? Pozostali Polacy ciągle jedzą do Tajlandii czy Chin, a ten konsekwentnie snuje się jedynie motorkiem wokół domu. Wyjazd za granicę dostarczyłby mu contentu na pół roku na pewno by nie ukrył tego na vlogach. Ponadto to nie pracuje, nie studiuje i nie jest w żadnym, legalnym związku małżeńskim żeby posiadać stały pobyt. Nie podróżuje, nie zwiedza
W towarzystwie innych zazwyczaj czułem się obcy, jakby obecność ludzi podkreślała moją izolację. Brak umiejętności społecznych sprawia, że samotność staje się czymś nieuniknionym. Każda próba zbliżenia do innych kończy się niezręcznością, poczuciem, że jestem z innego świata. Każda kolejna porażka tylko wzmacniała przekonanie, że nie ma dla mnie miejsca wśród ludzi. Można szukać pasji, dążyć do czegoś, ale po wszystkim i tak wracasz do siebie, do tej ciszy, która przypomina, że czegoś brakuje.
Nie mając ludzi wokół siebie, nie masz też czegoś, co mogłoby tę pustkę zastąpić. Z czasem uczysz się z nią żyć, ale nigdy jej nie oswajasz. To uczucie jest trwałe, bo nie wynika z braku zajęcia czy celu, lecz z braku więzi, których nie potrafisz stworzyć. Życie w piwnicy oddaliło mnie od świata, a ślad po tych wszystkich latach izolacji jest trwały.
#przegryw #depresja
źródło: dae-feel-tired-no-matter-what-v0-lvdr5e6rrzbe1
Pobierz@sweet-silence: Oj tak ehhh
źródło: temp_file1251178842235733676
PobierzKomentarz usunięty przez autora
A te ssri są niewiele skuteczniejsze niż placebo wg badań. Mam zamiar odstawić tę paroksetynę w
krótko
@Nieznajomy_U_Bram
źródło: image
Pobierz"Reluje" mocno. W jakim wieku jesteś?
Dzięki swoim zainteresowaniom mogłem chociaż nie czuć się odosobniony i mieć tą namiastkę kontaktów międzyludzkich, oczywiście daleko mi do takich szczerych luźnych relacji.
@NzeroZeroB: W tym roku skończę 25 lat.