Aktywne Wpisy
razdwatrzy55 +1
Jaki sport pomógł Wam najbardziej schudnąć?
Czy kupował ktoś specjalnie smartwatch a żeby mu liczył spalone kcal?
Pytam, bo ciężko określić moja aktywność czasem potrafię zrobić 100 kroków dziennie a czasem zajeżdżać się codziennie
Mi najbardziej kiedyś pomógł schudnąć rower stacjonarny, bo zawsze te godzinę dało się wygospodarować i ciągle piłem podczas przez co nie byłem głodny po, a teraz jak biegam to nawet jak wezmę dużo wody to i tak czuję
Czy kupował ktoś specjalnie smartwatch a żeby mu liczył spalone kcal?
Pytam, bo ciężko określić moja aktywność czasem potrafię zrobić 100 kroków dziennie a czasem zajeżdżać się codziennie
Mi najbardziej kiedyś pomógł schudnąć rower stacjonarny, bo zawsze te godzinę dało się wygospodarować i ciągle piłem podczas przez co nie byłem głodny po, a teraz jak biegam to nawet jak wezmę dużo wody to i tak czuję

SzubiDubiDu +104
Ogólnie to jeżdżę sobie na codzień autkiem w postaci 20 letniej Hondy, która była produkowana jako eksperymentalna hybryda. Problem jest taki, że po 20 latach to oryginalne ogniwa ledwo żyją i cała ta hybryda działa tak na 50%. I jak jeżdżę autostradą to moja prędkość maksymalna to jakieś 120km/h. Jak mam szczęście to mogę zrobić chwilowy skok do 140 ale trwa to może 2 minuty.
I wiecie co? Nigdy mi się nie
I wiecie co? Nigdy mi się nie
źródło: honda hshitbox
Pobierz![Runął 50-metrowy maszt. Policja bada, czy ktoś celowo odkręcił śruby [zdjęcia]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/9fc838e6c50a6dcf9ed559b36d7c28f691dc4de74004da93035a447104186e6f,q80.jpg)

Nie wiem czy to normalna sytuacja przy zakupie mieszkania ale serio się dzisiaj zdziwiłem.
Byłem się spotkać z właścicielem w mieszkaniu w celu sprawdzenia i ewentualnego dogadania umowy jakby mi się spodobało, wspomnę jedynie, że gość przez telefon wydawał się na mruka i cwaniaka i w sumie się nie zawiodłem co do obaw ale mniejsza z tym.
Po obejrzeniu postanowiłem, że zaproponuje umowę przedwstępną wiadomo ja się obliguje do podjęcia decyzji kredytowej i w razie czego jak się nie uda to kwota powiedzmy tam 10 tys zł wraca do mnie, jak mi gość wyskoczył, że on nie robi tak jedynie mogę dać mi ten hajs na umowe ale jak nie dostanę kredytu to pieniądze przepadają xdd no hit, w pierwszym momencie zdębiałem i zapytałem się dlaczego tak (wcześniej mówił że mieszkanie po babci wyremontowane i nie spieszy mu się ze sprzedażą) to argumentował to tym, że może ktoś potencjalny kupić i on straci przez xd
Mieliście taką sytuacje ?
A i w sumie putanie czy ktoś jak zawierał umowę przedwstępną to brał ją do notariusza czy zawierał jedynie z sprzedającym jako umowa cywilno prawna ?
#nieruchomosci #kupnomieszkania
@GrubyJoshi: Ale to już byłaby sprawa między Tobą a bankiem, sprzedający nie ma na to wpływu. Czy sprzedając mieszkanie chciałbyś bezinteresownie brać na siebie część ryzyka, które ponosi jeden z potencjalnych kupców? Skąd miałbyś wiedzieć czy ten kupujący, który będzie starał się o kredyt, jest tak rozsądny jak Ty i zrobił wcześniej rozeznanie
Dzięki :)
Ale ja wiem czym jest zadatek i z jego ceną nie miałem problemu, tu chodziło mi o podejście sprzedającego gdzie ja właśnie zaproponowałem mu to o czym piszesz a on wyskoczył, że tak on nie robi ze zwrotem jedynie pobiera i nie zwraca mimo właśnie odmów np z 3 banków.
Właśnie dlatego poczekam, jak nie sprzeda to zaproponuje ponownie i zobaczymy co wyjdzie z tego xd
A jako okazało się że to Ty jesteś tym klientem no to już w drugą stronę i chcę sprzedać Tobie szybko, nie będzie czekał.
Myślę jakie byłoby dobre wyjście z tej sytuacji. Może takie że jeżeli on znajdzie nowego klienta to
Jest to jakieś wyjście z sytuacji ale to już takie kręcenie bata xd w każdej chwili mógłby specjalnie powiedzieć że o właśnie ma klienta który da 20 tys więcej i czy wyskoczę jeszcze z czymś xd
Poczekamy, zobaczymy jak nie sprzeda to przedzwonię do niego znowu.
1) sprawdzić zdolnośc u 2 doradców kredytowych
2) dogadav z gościem że masz zdolność i powinno być git i że składasz wniosek do 3 banków i j.w. jak odmowa z 3 to się rozchodzicie w pokoju
3) jak nie to działa jak zadatek
4) jak kredyt to git i sie kupuje
Umowa wstępna bez notariusza,
No i na wtórnym zapisy o zwrocie
@GrubyJoshi: jak zadajesz takie pytania to lepiej podpisz przedwstępną notarialnie bo jak coś s---------z w umowie to bank w ogóle odrzuci wniosek na starcie xD