Aktywne Wpisy
Venice27 +128
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
mirekpngtif +7
Czy tylko mnie przeraża, że kupujesz maszynę w sensie nowe auto o wartości 100+ tys. zł, które ma ci z założenia służyć z 15 następnych lat i dostajesz 2-3 lata gwarancji? Chyba szukanie następnego auta zacznę od ograniczenia się do tych z długą gwarancą. Czy coś w Europie przebije 7 lat gwarancji marki Kia?
#pytanie #motoryzacja #samochody #kia #technologia
#pytanie #motoryzacja #samochody #kia #technologia
Ciekawostka o wycofywaniu się Rosjan spod Chersonia...
Stany Zjednoczone zmusiły Ukraińskie Siły Zbrojne, aby pozwoliły 30-tysięcznej grupie rosyjskiej na ciche wycofanie się z Chersoniu, twierdzi Bob Woodward po rozmowie z urzędnikami amerykańskimi w książce „Wojna”.
Autor pisze, że gdy jesienią 2022 roku armia ukraińska wyzwoliła Chersoń, wywiad amerykański ostrzegał, że ryzyko ataku nuklearnego wzrośnie, jeśli Rosjanie podczas wycofywania się z miasta stracą główne siły.
Zgodnie z planem armii ukraińskiej Siły Zbrojne Ukrainy miały ścigać wycofujących się Rosjan i przeprowadzić masowe uderzenia, ale tak się nie stało. Rosjanie wycofali się praktycznie bez większych strat.
Okazało się, że przed odejściem rosyjskiego wroga Amerykanie ostrzegli prezydenta Joe Bidena, że ostrzał Federacji Rosyjskiej przez Siły Zbrojne Ukrainy może dać 50% szans na atak nuklearny ze strony Putina.
Amerykanie zadzwonili do Szefa Sztabu Generalnego Sił Zbrojnych Rosji Walerija Gierasimowa, który obiecał przewodniczącemu Połączonego Sztabu USA Markowi Milleyowi, że w przypadku ciężkich strat podczas odwrotu z Chersonia b--ń nuklearna zostanie użyta.
Następnie Rosjanie otrzymali gwarancję bezpieczeństwa i udali się na lewy brzeg, przewożąc cały swój sprzęt i personel.
Strach Amerykanów przed bronią nuklearną zmusił Ukraińskie Siły Zbrojne do powstrzymania się od ataków.
„Negocjacje” pozwoliły Rosjanom utrzymać siły, przegrupować się i zająć duże terytoria Ukrainy.
źródło: war
PobierzCo ten Trump wyprawia to ja nie mam pojęcia... zwykła ruska onuca
@Grzesiok: dalej wierzy
@yosemitesam: Czyli bedzie, albo nie bedzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)