Wpis z mikrobloga

• 0
@r00ti: Sam wiem ile ogarnia czat GPT. Wystarczy dać mu kod do zobienia a potem sprawdzić czy nie napisał głupot. Nakierować go. Do pewnego typowego poziomu bardzo dobrze to działa.

Tak sobie czytam o zapaści na rynku IT.
  • Odpowiedz
  • 0
@tom-ek12333 ok, to ja mam inne doświadczenia. Jak pisze w embedded ich chce coś bardziej skomplikowanego to się strasznie gubi. A jak mu dasz za dużo kodu to w ogóle stracony. Nawet w tej wersji za 200 dołków
  • Odpowiedz
  • 0
@r00ti: Bardziej skomplikowanego to się zgodzę. Będzie się zapętlał i powtarzał w kółko to samo. Zacząłem pracę przy druku 3D, projektowaniu 3d i programowaniu mikrokontrolerów. Dlatego pytam jak tam perspektywy na przyszłość w tej branży?
  • Odpowiedz
@tom-ek12333: i w dużym korpo i w startupach mało kto się bawi w lutowanie kabli, pcb hw rev 2137 i z głowy. Prawda jak zwykle gdzieś po środku - czasem embeddowiec coś lutuje, ale jak firma ma ambicje na coś więcej niż pajączek na płytce uniwersalnej to zwykle rzeczywiście poprawianiem błędów na płytce zajmuje się hw eng. Jak dla mnie branża żyje i jeszcze sobie pożyje.
  • Odpowiedz