Aktywne Wpisy

mirko_anonim +3
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ponad rok temu miałem z żoną pewien dosyć poważny problem który otarł się o rozwód. Przypadkiem znalazłem na jej telefonie wiadomości gdzie zalotnie pisała do swojego kierownika. Przy najbliższej możliwej okazji przepatrzyłem jej dokładniej wiadomości i pisała ze swoją psiapsi z pracy o tym, że ona chyba coś do niego czuje itp, że przy nim się czuje świetnie,. Wszystko jej pokazałem na screenach jakie porobiłem, delikatnie mówiąc zapytałem
Ponad rok temu miałem z żoną pewien dosyć poważny problem który otarł się o rozwód. Przypadkiem znalazłem na jej telefonie wiadomości gdzie zalotnie pisała do swojego kierownika. Przy najbliższej możliwej okazji przepatrzyłem jej dokładniej wiadomości i pisała ze swoją psiapsi z pracy o tym, że ona chyba coś do niego czuje itp, że przy nim się czuje świetnie,. Wszystko jej pokazałem na screenach jakie porobiłem, delikatnie mówiąc zapytałem

Soothsayer +52
jak już rozwinę kołhoz to zatrudnię wszystkich frenów
Z każdym rokiem są one coraz większe, ludzi jak mrówkow, za głupią pizzę dla jednej osoby w osiedlowej pizzerii życzą sobie 50 zł, a płace jakoś mocno nie wzrosły przez ostatnie lata.
Dodatkowo większość prac biurowych to SSC w księgowości, a chciałbym kiedyś pracować w inwestycjach.
Albo może to ja dziadzieję. Na plus dobre powietrze.
#gdansk #miasto #zalesie
Napływ ludzi jest też ogromny, co kogo nie poznam z Gdańska, to prawie nigdy nie pochodzi stamtąd. Zjeżdżają się z całego
@Iskaryota: a śniadanie będą jadać na kolację...
Przecież lwia część ludzi ostatnimi czasy ładuje się w Gdańsk południe. Jak mają dojechać sensownie zbiorkomem do miasta? To c-----a organizacja włodarzy co do planowania przestrzennego (czy też jego braku) i umożliwiania budowania kurników jednego na drugim bez sensownych opcji dojazdu komunikacją miejską. Całe życie żyłem we Wrzeszczu i jeździłem wszędzie zbiorkomami, bo miałem wszystko
Ma wady, ale które miasta wojewódzkie są lepsze do życia oprócz Warszawy, Wrocławia i Krakowa?
W Łodzi są większe? Trudno mi w to uwierzyć.
To co piszecie jest dosc wazne. Bo tez to zauwazylem
W trojmiescie zyje od 2010r. ale od 2018 do 2022, jak pracowalem musialem codziennie jechac autem do i z pracy. Komunikacja miejska praktycznie nie istniala do tego miejsca. (Jezdzilem z gdansk aniolki do zukowa). I po tych 4 latach jazdy rano zamiast 30 min jak w 2018 juz
I nic bym do tego nie miał, bo przeprowadzając się do
Generalnie jak spojrzysz na gestosc zaludnienia. To w Polsce polnocnej kroluje Trojmiasto. Zadne inne miasto typu slupsk, czy bydgoszcz nie zabierze im tego.
Dlatego z okolic 200km od trojmiasta wiekszosc ludzi tu lgnie na studia a potem do pracy, bo w ich powiatowym miescie, to jedynie dostana po studiach 400 zl wiecej minimalnej (ktora juz nie jest mala) pensji.
pożary deweloperskie już są, i nie tylko w trójmieście.
Słupsk... XDDD
Wiec trojmiasto bedzie tylko sie rozrastało.
Gdybysmy mieli w Polsce polnocnej dwa duze obszary, byloby znacznie lepiej, no ale mamy jeden ktory narasta i ocieka jak rak
Pamiętaj wymoczku ( ͡º ͜ʖ͡º) Gdańsk to miasto gdzie ceny są Warszawskie a zarobki Bydgoskie.
@talmudyczny_triumfalizm: To że u nich jest gorzej, to u nas też ma być źle?
Miasto, które (nie)działa. Pomijam, że mamy z jednej strony zatokę, a z drugiej trójmiejski park krajobrazowy, które mocno ograniczają możliwości budowy infrastruktury. Ale tam, gdzie ona powinna być, to jest planowana na za 10 lat, albo dalej albo wcale.
@talmudyczny_triumfalizm: ale ja chcę pociągów, a nie więcej dróg.
Tylko tak już zatkali to miasto, że nie ma gdzie. Zostaje tylko metro, które w Gdańsku jest nierealne.
@Iskaryota: Mi przejazd 30km z Gdańska do Gdyni zajmuje więcej czasu niż przejechanie 150km do rodzinnej pipidówy. Gdynia w takim układzie jest jakąś inną planetą o której nie myślę, nie traktuję jej jak części miasta i w ogóle nie wiem co tam się dzieje.