Aktywne Wpisy

BasTajpan +136
Jazda próbna po spisaniu umowy xD #motoryzacja #heheszki
źródło: image_picker_8F4B372A-23ED-46C5-894B-5B71C7546F3A-83619-0000275E7E7387F6
Pobierz
krystian-stepaniak +128
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Idę na studniówkę dziewczyny i bardzo nie podoba mi się regulamin oraz "zgoda na przyjście dla samego siebie?", która wymaga podania nr. PESEL, adresu i numeru kontaktowego do "opiekuna".
Jestem 21 letnim boomerem więc nie dotyczy mnie to.
Takie wyciąganie danych od ludzi jest w ogóle legalne? xd
Studniówkę organizuje szkoła razem z rodzicami.
"Udział w Studniówce jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na przetwarzanie następujących danych osobowych:
W przypadku osoby towarzyszącej: imię, nazwisko, PESEL, wizerunek, informacje na temat alergii pokarmowej / diety.
22. Podanie danych osobowych wskazanych w pkt. 21 jest dobrowolne, jednakże odmowa ich podania jest równoznaczna z brakiem możliwości udziału w studniówce bez zwrotu opłaty za nią."
@slackware707: Co?
Szczepionka na covid jest dobrowolna ale bez niej masz zakaz oddychania
@slackware707: Nie wspominales ze to studniowka w zakladzie karnym :DDD Ale jaja :D
Ale na studniowce Twoj dowod to raczej nie grazynka bedzie ogladala.
Kazda osoba ktora ma kontakt z danymi wrazliwymi musi posiadac odpowiednie uprawnienia. Stawiam dolary przeciwko orzechom ze ta ktora bedzie na studniowce kontrolowac miec ich nie bedzie bo nawet o tym nie pomysla :DD
Poza tym szkola posiada dane
https://siecobywatelska.pl/nadchodzi-czas-studniowek-i-lamania-przez-szkoly-prawa/