Aktywne Wpisy

yourgrandma +43
#wykopoweprzeboje
Następną kategorią plebiscytu są piosenki po francusku. W komentarzach podawajcie swoje propozycje na utwory do konkursu.
KILKA WAŻNYCH KWESTII:
-muzyka nie musi być od artysty francuskiego, może być np. belgijski, ważne, żeby utwór był w języku francuskim lub jego dialekcie
-muzyka może zawierać tekst w innym języku, ale nie może zajmować on więcej niż 50% całości tekstu
Następną kategorią plebiscytu są piosenki po francusku. W komentarzach podawajcie swoje propozycje na utwory do konkursu.
KILKA WAŻNYCH KWESTII:
-muzyka nie musi być od artysty francuskiego, może być np. belgijski, ważne, żeby utwór był w języku francuskim lub jego dialekcie
-muzyka może zawierać tekst w innym języku, ale nie może zajmować on więcej niż 50% całości tekstu

źródło: francuskie
Pobierz
6poziomprokrastynacji +1259
#6poziomraka
Guess who's back bitches? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Operacja trwałą od 8 do 13. Sporo drugow, spore emocji.
Guess who's back bitches? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Operacja trwałą od 8 do 13. Sporo drugow, spore emocji.
10. stycznia 3019 roku Trzeciej Ery
Drugi dzień pełnej pośpiechu podróży Drużyny, po tym jak zostali zauważeni przez sługi Nieprzyjaciela. Poprzedniego dnia, tuż przed brzaskiem na tle księżyca w pełni Frodo dostrzegł dziwny kształt. Wędrowcy jeszcze nie mogli tego wiedzieć, lecz tym osobliwym kształtem był Nazgûl na swej skrzydlatej bestii. Tymczasem zaś Aragorn i Gandalf toczyli spory, którą drogą powinni podążać, by przekroczyć góry. Obaj zgodnie odrzucali pomysł przejścia przez Bramę Rohanu, jako że było to niebezpiecznie blisko Isengardu, a nie mieli też pewności, po której stronie stoją Rohirrimowe. Gandalf proponował przeprawę przez kopalnię Morii, jednak Aragorn był przeciwny temu pomysłowi i tak zdecydowali się przejść przez przełęcz zwaną Bramą Wysokiego Rogu, która położona była wysoko w górach. Za radą Boromira, spodziewając się mrozów i trudnej pogody, zebrali jeszcze tyle drzewa na opał, ile każdy zdołał unieść, by po zmroku wyruszyć na tę trudną ścieżkę.
tłumaczenie: Maria Skibniewska
Na ilustracji: „Caradhras Rose Before Them", autorstwa Anny Kulisz
#lotr #wladcapierscieni #ciekawostki
źródło: caradhras_rose_before_them_by_kuliszu_ddzcvzl-fullview
PobierzChcesz być wołany? Daj tam plusa. Chcesz, by więcej Cię nie wołać? Zabierz plusa.
@Majku_: a więc Jedyny zaczął już sączyć jad pomiędzy członków Drużyny
@Majku_: ja wiem, ja wiem. Gdyby wszystko się udało, to mniej kochany syn zapłonąłby jak konar po Braveranie