Wpis z mikrobloga

Cześć

Szukam zmywarek godnych polecenia (zarówno firm jak i konkretnych modeli). Na stronach internetowych sklepów i porównywarkach za dużo jest opinia motywowanych nagrodami. Dzięki z góry za podzielenie się swoimi opiniami i doświadczeniami ( ͡º ͜ʖ͡º)

#zmywarka #agd #nieruchomosci #dom
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czainek: Mam siemens'a od jakiś 10 lat i złego słowa powiedzieć nie mogę. Nic się nie spieprzyło, wszystko działa, żadnych problemów nigdy nie miałem.
  • Odpowiedz
@czainek: ja mam bosha jakis wyzszy model i sobie chwalę, od roku działa bez problemów, ekonomiczna, jest aplikacja, drzwiczki same sie otwierają, laser na podłodze wskazująca na działanie, wysuwana szuflada na sztućce. czego chcieć więcej xD
  • Odpowiedz
@czainek: AEG od 2008 roku chodzi bez jakichś poważniejszych awarii. Dwa razy był facet z niezależnego serwisu na przegląd Modelu nie pamiętam z głowy ale po 16vlatach i tak go już nie znajdziesz...
PS - przewaga dzięki technice🙂
  • Odpowiedz
@czainek: Generalnie napiszę Ci radę odnośnie każdego typu AGD. Nie znajdziesz wiarygodnych opinii, bo to nie są sprzęty, które kupujesz często lub w większych liczbach. Dodatkowo większość ma pewnie podobną jakość, a po prostu niektórzy mają pecha i trafiają na wadliwe modele.
Poczytaj po prostu jakie "parametry" dany sprzęt warto żeby miał i tyle. Nie sugeruj się wyłącznie marką, bo co z tego, że komuś działa od 10 lat bosh,
  • Odpowiedz
Mam siemens'a od jakiś 10 lat i złego słowa powiedzieć nie mogę. Nic się nie spieprzyło, wszystko działa, żadnych problemów nigdy nie miałem.

AEG od 2008 roku chodzi

@n0xx: @czainek @Krztow To ja na tej zasadzie Amica - jestem w szoku i chyba tylko dlatego kolejna koniecznie też taka będzie. Ale to chyba kwestia po prostu wysokiego modelu też.
  • Odpowiedz
@czainek Powiem z własnego doświadczenia. Samsunga nie polecam, bo się psuje po gwarancji szybko - przynajmniej ja tak miałem i znajomi.
A nawet jeśli nie patrzeć na awaryjność to serwisant powiedział, że jak kupimy Electrolux albo Bosch, to przynajmniej części będą tanie. A Samsung ma naprawdę drogie części (np. Pompa koło tysiaka, a Electrolux 300 zł).
  • Odpowiedz
@Saeglopur:

Po zakończeniu? Nie rozumiem po co to - para wylatuje chyba że to czeka jakiś czas? Dla mnie warunkiem było żeby właśnie nie było tej opcji

to jest świetna opcja, dzięki temu szybciej ci się suszą naczynia. automatycznie się te drzwiczki otwierają parę minut przed końcem każdego zmywania, już po właściwym zmywaniu. myślę, że się przekonasz, ale jeżeli bardzo nie chcesz, to pewnie da się to wyłączyć. bo wydaje
  • Odpowiedz
@NieBojeSieMinusow: Pod blatem oklejałem taką folią aluminiową przylepną żeby chronić go właśnie przed parą ze zmywarki, to automatyczne otwieranie wypuszcza parę do pomieszczenia ale najpierw prosto na ten blat. Mi pasuje to że zmywarka właśnie długo jest zamknięta po myciu (bo myje przewaznie w nocy) i gdy otwierasz to cyk wszystko suche, nie ma tej chmury wylatującej. Ciekawi mnie że tak to rozwiązują w wielu, jeśli da się wyłączyć to
  • Odpowiedz
@NieBojeSieMinusow: A oklejałeś czymś? Jeśli nie to warto, kuchnie mam po remoncie też 1 rok ale zmywarka do zabudowy była zostawiona cały czas ta sama Amica i będę trzymać aż padnie :D Wpisz w google folia pod blat - z góry mówie że taka składana z Castoramy (wyjątkowo tam brałem, kuchnia z IKEI) jest okropna bo się drze przy rozklejaniu. Lepsze jakieś rozwijane, niektóre są dosłownie w formie jak taśma
  • Odpowiedz
Ja mam samsunga DW60CG550SSRET I sobie chwalę. Jest teraz samsungu dosyć mocna promka na AGD - co dziwne dla studentów, ale jak znasz jakiegoś studentoskiego i Ci da passy do uniperks.pl to masz od groma zmywarek po -40% do ceny w sklepach i bezpośrednio od producenta do zawsze na plusik.
Ziezix - Ja mam samsunga DW60CG550SSRET I sobie chwalę. Jest teraz samsungu dosyć moc...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz