Aktywne Wpisy

Słuchajcie wreszcie dane było mi zapoznać się z #kouros. Nie znam się w ogóle na #perfumy więc zrobiłem kilka wycieczek po perfumeriach i zamówiłem odlewki paru kultowych śmierdzieli. xD Moim celem było noszenie jednego zapachu przez jeden dzień i chciałem podzielić się spostrzeżeniami na temat tego mocarza. xD
YSL Kouros - spryskałem się nim po południu żeby uniknąć ryzyka noszenia tego przez cały dzień. Pierwsze, co mi
YSL Kouros - spryskałem się nim po południu żeby uniknąć ryzyka noszenia tego przez cały dzień. Pierwsze, co mi
źródło: yves-saint-laurent-kouros-woda-toaletowa-100ml
Pobierz
dominowiak +8

Siema Mirki.
Nowy rok, nowy ja :D
Mam postanowienia aby lepiej planować swój dzień, być bardziej produktywny i chyba co najważniejsze lepiej zarządzać informacjami które z każdej trony do mnie docierają, w skrócie jakoś ogarniać lepiej swoje notatki :)
Nigdy nie używałem jakiegoś rozwiniętego narzędzia do notatek, co najwyżej jakieś androidowe "notatki" ale chciałbym spróbować czegoś bardziej zaawansowanego.
Słyszałem o Obsidian i Notion, czy używacie któregoś z nich i czy możecie polecić jeden albo drugi ?
A może znacie jakieś inne fajne appki ?
Z funkcjonalności nad jakimi mi zależy i jakie teraz przychodzą mi do głowy to synchronizacja na telefon / laptop, szybki sposób na notowanie, żebym mógł w biegu coś zapisać. Może jakieś linkowanie ze sobą notatek albo ich tagowanie.
A może appka jakiej używacie ma jakąś funkcjonalność bez której nie wyobrażacie sobie teraz żyć ?
Będę wedzięczny za wszystkie komentarze i sugestie.
Obsidian ma otwarty system markdown, otworzysz bez problemu w każdym notatniku, plus jest lepszy do indywidualnych rzeczy typu zapisywanie pomysłów, prowadzenie dziennika, takie tam. Oglądasz podstawowy poradnik pięć minut jak robić linki do innych notatek, taki i już, gotowy do pracy. A jak chcesz się zagłębić(UWAGA,