Wpis z mikrobloga

Trochę #heheszki i #adhd a tak naprawdę 2z60, czyli wyzwania ciąg dalszy - chcę tworzyć jeden film dziennie na swoje społeczniówki w imię walenia perfekcjonizmu prosto w ryj.

Ten nie przejdzie ze względu na prawa autorskie i go zablokują, ale i tak musiałem xD
Tym bardziej że chciałem znaleźć roboczy sposób na trackera ruchu w Davinci i coś mam, choć doskonale nie jest.

Doradzi ktoś w temacie #davinciresolve i #montaz ?
Istnieje narzędzie w którym rysuje ruch "live" w trakcie trwania wybranego ujęcia by później przyczepić do niego daną grafikę? Bo z tego co widzę to byłaby najszybsza opcja dla mnie pod tworzenie niektórych rzeczy a zabawa z trackerem czy rysowanie piórem jest czasochłonna - może ktoś siedzi w DaVinci i doradzi? :>

#davinci #rozkminkrzaka #heheszki
bkwas - Trochę #heheszki i #adhd a tak naprawdę 2z60, czyli wyzwania ciąg dalszy - ch...
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bkwas Hmm, co to znaczy “roboczy sposób na trackera ruchu”? W tym filmiku wygląda jakbyś ręcznie ten tekst animował zamiast trackera użyć, co byłoby szybsze i dokładne.
  • Odpowiedz
  • 0
@sm_m: tracker przy takiej jakości filmu strasznie się gubił i finalnie po wielu próbach rzeczywiście sam ręcznie animowałem i to jak widać w sposób... No dyskusyjny, ale chciałem spróbować.

A chodzi mi o narzędzie które pozwoliłoby mi trochę zastąpić trackera i w mojej głowie wygląda to tak:
włączam ujęcie (najlepiej spowolnione) na którym samemu rysuję linie takie jakie zrobiłby tracker.

Chodzi mi głównie o szybkość - tracker widzę, że bardzo
  • Odpowiedz
  • 0
@sm_m: tutaj testowałem to ręcznie i robiłem piórem klatka po klatce. Tracker też działał, ale byłem ciekawy ile mi to zajmie - trackerem 2x szybciej, ale przy słabej jakości gdy tracker się gubi 2x szybciej xD
  • Odpowiedz
@bkwas: Jak się uparłeś na ręczną robotę, to rób tak mało klatek kluczowych jak to możliwe i potem w edytorze splienów zaznacz wszystkie klatki kluczowe i ustaw je na smooth, żeby płynne przejścia między nimi były.
  • Odpowiedz