Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zwierz33 w Polsce w zagranicznych firmach na tych samych stanowiskach zarabia sie srednio 20% więcej niz w polskich firmach.

Dlatego tez nigdy juz nie bede pracowal w polskiej firmie. Wole robic dla Niemca, bo mnie bardziej docenia - w poprzedniej firmie(polskiej) była walka o 100zl brutto podwyżki, teraz pracuję dla Niemca i nic nie musiałem robić - sam z siebie dał 800 brutto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 23
@Zwierz33 ale to jest porównanie zarobków w sklepach w tej samej lokalizacji? czy jakieś średnie krajowe?
jest to dość istotne ponieważ większość Dino znajduje się na wioskach czy w małych miasteczkach natomiast lidle to głównie duże miasta
  • Odpowiedz
  • 0
@Kic3k powiatowe 10 tys mieszkańców też są Dino. W każdym Dino taka sama stawka, kufle są wahania do tys. A jeśli chodzi o twoje pytanie to ta sama lokalizacja obu sklepów
  • Odpowiedz
@Kic3k: no właście, w centrum wojewódzkiego za 3,5 nikt nie przyjdzie do pracy, a w pierdziszowie małym być może ktoś chętnie zwłaszcza jak do dojedzie rowerem w 5 minut.
  • Odpowiedz
  • 26
@Zwierz33 w mojej lokalnej biedzie pracuje na cały sklep 4 osoby. Jedna lub dwie na kasie i ta jedna z kasy i tak tylko z doskoku. Te dwie trzy na sklepie rozkładają towar i ogólnie non stop w ruchu a w Dino 6-7 osób na cały sklep i ogólnie taki lajcik się nie spieszą. Może w tym tkwi sekret? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
@apeee:

no właście, w centrum wojewódzkiego za 3,5 nikt nie przyjdzie do pracy, a w pierdziszowie małym być może ktoś chętnie zwłaszcza jak do dojedzie rowerem w 5 minut.

Może też dlatego Lidl daje 6100 że, większość kołchozów w mojej okolicy daje takie propozycje XD Ale widziałem też że, w niektórych lokacjach Lidl oferuje np. 5300 brutto
  • Odpowiedz