Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Od kilku lat najmowałem mieszkanie, rok temu coś landlordowi o------o i zamiast kosmetycznej podwyżki krzyknął 20%, zgodziłem się, teraz we wrześniu sytuacja się powtórzyłan ale chciał już 25%, bez możliwości negocjacji. Nie przedłużyłem umowy, w ciągu tygodnia znalazłem mieszkanie lepsze pod każdym względem i od października w nim mieszkam. Dzisiaj na grupie na FB zauważyłem jego ogłoszenie na te mieszkanie z ceną niższą niż ta którą płaciłem przed teoretyczną podwyżką. :) Mamy styczeń, leci już 4 miesiąc kiedy mieszkanie stoi puste. :)

#wynajem #nieruchomosci

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: grap32

• 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim wariat jak wyskoczył z 20% podwyżką, ja swojemu wynajmuje po cenie sprzed dwóch lat i mu mówię aby siedział jak najdłużej, mając przygody z poprzednimi i nawet nie myślę o podwyżce.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
terminowy-realista-56: No ok ale na co mi ta garść bezcennych informacji? Że niby jakiś kryzys na rynku nieruchów? Nie- jeszcze nie i nie wiadomo czy w ogóle nastąpi kryzys i dłuższe /większe spadki cen.
Wali mnie to bo mam nieruchomość własną ale myślę o zakupie kolejnej bo co robić z tymi pieniędzmi - spać wolę na materacu ;)

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
  • Odpowiedz